Ο ύπνος των διδύμων: Συμβουλές για τον ήρεμο ύπνο των μωρών σας

Ο ύπνος του μωρού δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Ο ύπνος των διδύμων: Συμβουλές για τον ήρεμο ύπνο των μωρών σας

Και πόσο μάλλον αν έχετε δύο μωράκια, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα. Ωστόσο, αν και πλέον θα έχετε να κοιμίσετε όχι ένα αλλά δύο μωρά, ισχύουν περίπου οι ίδιοι "κανόνες".

1. Βάλτε τα για ύπνο την ίδια ώρα

Είναι το πρώτο και ίσως πιο σημαντικό βήμα. Το να κοιμούνται τα μωρά σας την ίδια ώρα θα σας λύσει τα χέρια. Οι ανάγκες τους θα συγχρονιστούν και εσείς θα μπορείτε να διαχειριστείτε καλύτερα τον χρόνο σας.

2. Έχετε μία κούνια για το κάθε μωρό

Αυτό ίσως σας φαίνεται δεδομένο, αλλά πολλοί γονείς διδύμων βάζουν τα μωρά τους για ύπνο σε μία κούνια. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό ελοχεύει κινδύνους για τα μωρά καθώς είναι πιθανό να χτυπήσει το ένα το άλλο ή να ζεσταθούν πολύ.

3. Εφαρμόστε την ίδια ρουτίνα πριν τον ύπνο και στα δύο μωρά

Ο χρόνος πριν τον ύπνο είναι καθοριστικός για τον ύπνο του μωρού. Ένα ζεστό μπάνιο, το διάβασμα ενός παραμυθιού, χαλαρώνουν το μωρό με αποτέλεσμα να κοιμηθεί πιο εύκολα και ήρεμα. Τα δίδυμα καλό είναι να περνούν τον χρόνο τους πριν τον ύπνο με τον ίδιο τρόπο. Κάντε τα μπάνιο μαζί και διαβάστε τους το ίδιο παραμύθι.

4. Βάλτε στην κούνια πρώτα το ήρεμο μωρό

Αν και δίδυμα, ήδη από τη βρεφική τους ακόμα ηλικία, οι διαφορές στον χαρακτήρα τους ειναι εμφανείς. Το ένα σας μωράκι θα είναι πιο ήρεμο σε σχέση με το άλλο και αυτό είναι που θα πρέπει να βάλετε πρώτο για ύπνο στην κούνια.

5. Βάλτε τα μωρά σας για ύπνο στην κούνια ενώ είναι ακόμα ξύπνια

Μην περιμένετε να κοιμηθούν τα μωρά σας για να τα βάλετε στην κούνια. Βάλτε τα ενώ είναι ακομα ξύπνια και με αυτόν τον τρόπο θα μάθουν να ηρεμούν και να κοιμούνται από μόνα τους.

6. Δοκιμάστε το φάσκιωμα

Το φάσκιωμα του μωρού είναι μία παλιά μέθοδος που έχει αποδειχθεί πολύ βοηθητική. Δοκιμάστε την και στα δύο μωράκια σας και θα παρατηρήσετε ότι ο ύπνος θα γίνει πιο εύκολος. Προσοχή όμως! Το φάσκιωμα του μωρού ενδείκνυται μέχρι και τους δύο πρώτους μήνες, πριν δηλαδή αρχίσει το μωρό σας να μπορεί να γυρίζει το σώμα του.

7. Αποφύγετε το περπάτημα και τα παιχνίδια το βράδυ

Κατα τη διάρκεια της ημέρας, έχετε στην αγκαλιά τα μωρά σας, μία το ένα, μία το άλλο, καμιά φορά και τα δύο μαζί, τους γελάτε και τους κάνετε αστείες γκριμάτσες. Το βράδυ ωστόσο, προσπαθήστε να είστε και εσείς πιο ήρεμη και λιγότερη διαχυτική. Τα γαργαλιτά, οι αγκαλιές και τα φιλιά μπορεί να προκαλέσουν υπερένταση στα μωρά σας και να δυσκολευτεί να κοιμηθεί.

Πηγή: babycenter.com

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved