Πράσινο σαπούνι - Αυτές τις 6 χρήσεις του δεν τις γνωρίζατε αλλά θα σας αλλάξουν τη ζωή!

Το πράσινο σαπούνι έχει αναμφίβολλα πολλά οφέλη για την επιδερμίδα. Πως αλλιώς όμως μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στην καθημερινότητά μας;

Πράσινο σαπούνι - Αυτές τις 6 χρήσεις του δεν τις γνωρίζατε αλλά θα σας αλλάξουν τη ζωή!

Το πράσινο σαπούνι είναι ένα φυσικό "πολυεργαλείο" το οποίο μπορούμε να χρησιμποιήσουμε με διάφορους τρόπους στην καθημερινότητά μας.

Οι παλιές νοικοκυρές το λάτρευαν και ήταν ο σύμμαχος τους στην προσωπική τους περιποιηση αλλά και στην καθαριότητα του σπιτιού. Και εμείς όμως, έχουμε εκτιμήσει τις ιδιότητές του και λιγο πολύ όλοι έχουμε ένα πράσινο σαπούνι σπίτι μας. Είστε σίγουρες όμως ότι γνωρίζετε όλες τις πιθανές χρήσεις του; Εάν όχι συνεχίστε το διάβασμα για να δείτε πώς θα το αξιοποιήσετε στο έπακρον.

1. Πλύσιμο ρούχων

Το πράσινο σαπούνι ενδείκνυται για το πλύσιμο των ρούχων, ιδιαίτερα των πιο ευαίσθητων όπως τα σεντόνια, οι κουρτίνες ή τα μωρουδιακά. Καθαρίζει σε βάθος και χαρίζει φρεσκάδα και λάμψη στα ρούχα.

2. Καθαριστικό πατώματος

Και όμως, το πράσινο σαπούνι μπορεί να αξιοποιηθεί και στην καθαριότητα του πατώματος. Διαλύστε 2-3 κουταλιές τρίμμα πράσινου σαπουνιού σε μισό κουβά νερό και χρησιμοποιήστε το μείγμα για το σφουγγάρισμα του σπιτιού. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!

3. Αφρός ξυρίσματος

Το πράσινο σαπούνι κάνει την επιδερμίδα πιο απαλή και είναι το ιδανικό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εάν θέλετε να απαλλαγείτε από κοκκινίλες και ερεθισμούς στο δέρμα.

4. Εντομοαπωθητικό

Μία από τις χρήσεις του πράσινου σαπουνιού που πολύ δε γνωρίζουν είναι ότι κρατάει τα έντομα μακριά. Βάλτε σε διάφορα σημεία του σπιτιού από ένα κομμάτι πράσινο σαπούνι και θα βρείτε την ησυχία σας. Επιπλέον, αν σας τσιμπήσει κάποιο έντομο, τρίψτε λίγο πράσινο σαπούνι στο σημείο που είναι το τσίμπημα και αμέσως θα νιώσετε ανακούφιση από την φαγούρα.

5. Απολυμαίνει τα σκεύη

Το πράσινο σαπούνι είναι το ιδανικό για το καθάρισμα των ανοξείδωτων σκευών και των κατσαρολών. Έχει απολυμαντική δράση και ξεπλένεται πολύ εύκολα.

6. Φυσικό φυτοφάρμακο

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πράσινο σαπούνι και εκτός σπιτιού, στα φυτά που έχετε στο μπαλκόνι και στον κήπο σας. Φτιάξτε ένα διάλυμα με νερο και τρίμμα πράσινου σαπουνιού, ψεκάστε τα φυτά σας μία φορά την εβδομάδα και θα δείτε ότι τα φυτά σας θα μείνουν υγιή και λαμπερά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved