Τρία tips για να δείχνει το παρκέ σας πάντα σαν καινούριο

Τρία απλά tips που θα κάνουν το παρκέ σας να δείχνει πάντα σαν καινούριο.

Τρία tips για να δείχνει το παρκέ σας πάντα σαν καινούριο

Το παρκέ κάνει το περιβάλλον του σπιτιού πιο "ζεστό" και είναι πλεονέκτημα σε ένα σπίτι. Ωστόσο, για να δείχνει γυαλιστερό και σαν καινούριο θέλει ιδιαίτερη φροντίδα και περιποίηση.

Τι μπορείτε να κάνετε; Εφαρμόστε τα τρία παρακάτω tips και το παρκέ σας θα δείχνει πάντα σαν καινούριο!

1) Βγάζετε τα παπουτσια

Τα παπούτσια φερνουν χώμα και ακαθαρσίες στο σπίτι και καταστρέφουν την λεία επιφάνεια του ξύλου. Ιδιαίτερα τον χειμώνα που πατάτε λάσπες και νερά, φροντίστε να βγάζετε τα παπούτσια σας με το που μπείτε στο σπίτι. Και το καλοκαίρι όμως, μετά το μπάνιο στη θάλασσα, βγάλτε τις σαγιονάρες σας στην είσοδο γιατί η άμμος μπορεί επίσης να καταστρέψει το παρκέ.

2) Πριν το σφουγγάρισμα και το σκούπισμα με την παρκετέζα, βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρίσει το πάτωμα από σκόνες και βρωμιές

Το να τρίβετε την σφουγγαρίστρα ή την παρκετέζα στο πάτωμα ενώ ακόμα υπάρχουν σκόνες και βρωμιές, δεν είναι καλή ιδέα. Το ξύλο καταστρέφεται πιο εύκολα και επιπλέον το σπίτι δεν καθαρίζεται πραγματικά.

3) Για σούπερ γυαλάδα, χρησιμοποιήστε ξύδι και νερό

Ο καθαρισμός με φυσικά υλικά έχει πάντα και τα καλύτερα αποτελέσματα. Για ένα γυαλιστερό παρκέ που θα δείχνει σαν καινούριο, δοκιμάστε μία ή δύο φορές το μήνα να σφουγγαρίζετε με ένα φυσικό καθαριστικό που μπορείτε να φτιάξετε και μόνη σας στο σπίτι. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσθέσετε στον κουβά της σφουγγαρίστρας ένα λίτρο νερό, ένα φλυτζάνι ξύδι και να ανακατέψετε.

Πηγή: onegoodthingbyjillee.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved