"Η Παραμυθοποιός"  - Η Μαρία Κορινθίου μας μιλάει για το νέο της δημιούργημα (pics)

"Η Παραμυθοποιός" - Η Μαρία Κορινθίου μας μιλάει για το νέο της δημιούργημα (pics)

Είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ηθοποιούς της γενιάς της. Το χιούμορ της, το έντονο ταμπεραμέντο της, ο δυναμισμός της και η εντυπωσιακή σκηνική της παρουσία, την έχουν κάνει να ξεχωρίσει στον χώρο του θεάματος και στις καρδιές μας.

"Η Παραμυθοποιός"  - Η Μαρία Κορινθίου μας μιλάει για το νέο της δημιούργημα (pics)

Η Μαρία Κορινθίου είναι μία γυναίκα που αγαπάει τις προκλήσεις και κάθε χρόνο την απολαμβάνουμε να διαπρέπει στις θεατρικές παραστάσεις που πρωταγωνιστεί. Εκτός όμως από το θέατρο, η ηθοποιός και μαμά, έχει άλλη μία αγάπη την οποία και αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας, την αγάπη της για τη συγγραφή.

Μερικές εβδομάδες πριν, κυκλοφόρησε το πρώτο παιδικό βιβλίο της Μαρίας Κορινθίου, "Η Παραμυθοποιός". Ένα βιβλίο για παιδιά και μεγάλους, που μιλάει για το θέατρο, για την αλήθεια των ηθοποιών αλλά και για τη σχέση γονιών και παιδιών. Μιλήσαμε λοιπόν μαζί της και μας τα είπε... όλα!

korinthiou parousiasi

Πώς προέκυψε η σκέψη να γράψεις ένα παιδικό βιβλίο;

ΜΚ: Όλα ξεκίνησαν από την ξαδέρφη μου, την Αναστασία Κορινθίου η οποία είναι συγγραφέας. Πάντα θυμάμαι μου έλεγε "το έχεις" και με παρακινούσε να γράψω κάτι, οτιδήποτε. Πριν μερικούς μήνες το πήρα απόφαση. Στη σκέψη τι να γράψω συνειδητοποίησα ότι αυτό που θα με εξέφραζε είναι ένα παιδικό παραμύθι που θα μιλάει για το παιδί μου. Ταυτόχρονα όμως, ήθελα με αυτό που θα έγραφα να περάσω το δικό μου μήνυμα και προς τα έξω, να πω κάτι στον κόσμο. Έτσι, αποφάσισα να γράψω ένα παιδικό βιβλίο που θα μιλάει για δύο πράγματα, για την αγάπη μου για το παιδί μου και για την αγάπη μου για τη δουλειά μου, το θέατρο.

Για όσους δεν το έχουν διαβάσει ακόμα, μπορείς να μας περιγράψεις με λίγα λόγια τι πραγματεύεται το βιβλίο σου και ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να περάσεις;

ΜΚ: Η ιστορία του βιβλίου είναι πραγματική και είναι η ιστορία η δική μου και της κόρης μου. Όταν η Ισμήνη ήταν τριών ετών, ακόμα δεν είχε έρθει να με δει σε κάποια παράσταση και ρωτούσε επίμονα και εμένα και τον Γιάννη, τι δουλειά κάνουμε, γιατί φεύγουμε για τις πρόβες, τι είναι οι πρόβες, τι είναι ο ηθοποιός. Τότε, προσπαθώντας να της εξηγήσω με όσο το δυνατόν πιο απλά λόγια, της έλεγα ότι ο ηθοποιός είναι αυτός που μοιράζεται με τον κόσμο όμορφες ιστορίες, εξού και τίτλος του βιβλίου "Η Παραμυθοποιός" . Όλη λοιπόν η ιστορία διαδραματίζεται την ημέρα που το κοριτσάκι, δηλαδή η Ισμήνη, πάει να δει τη μαμά της στο θέατρο και βλέπει μέσα και από τα δικά της μάτια αυτό που άκουγε τη μαμά της να της περιγράφει.


Ήθελα μέσα από αυτό το βιβλίο να μάθουν τα παιδιά, τι σημαίνει θέατρο, τι σημαίνει ηθοποιός και πόσο σπουδαίο επάγγελμα είναι, από τις πρόβες και τις πρώτες αναγνώσεις μέχρι την παράσταση πάνω στη σκηνή. Έχω συμπεριλάβει και θεατρικές ορολογίες στο βιβλίο μου, αλλά είναι έτσι αποτυπωμένες για να γίνουν αντιληπτές από τα παιδιά.


Πίσω από τις δύο ηρωίδες επομένως, τη μαμά θεατρίνα και την κόρη της, είστε εσύ και η Ισμήνη;

ΜΚ: Ακριβώς! Είναι ένα πολύ προσωπικό βιβλίο και αυτό φαίνεται ακόμα και στην εικονογράφηση. Βλέπουμε την Παραμυθοποιό πάνω στη σκηνή να φοράει ένα κόκκινο φόρεμα γιατί όταν είχε έρθει για πρώτη φορά η Ισμήνη να με δει στο θέατρο, ήταν όταν έκανα την Εσμεράλντα στην Παναγία των Παρισίων, όπου και εγώ τότε φορούσα ένα κόκκινο φόρεμα. Αντίστοιχα, το ποντικάκι που φαίνεται να κρατάει το κοριτσάκι στο εξώφυλλο, είναι το ποντικάκι που έχει η Ισμήνη από μωρό! Όλο είναι πολύ συγκεκριμένο και εξιστορεί ακριβώς την ιστορία τη δική μου και της κόρης μου.

8920 MARIA KORINTHIOY ME KORI ISMINI 03062019

Μιας και μιλάμε για την εικονογράφηση, στην εικονογράφηση του βιβλίου συμμετείχε και η Ισμήνη. Πώς προέκυψε αυτό;

ΜΚ: Της το ζήτησα. Της εξήγησα ότι γράφω ένα παιδικό βιβλίο, ένα παραμύθι για εμάς, που είναι αφιερωμένο σε αυτήν και επειδή ακριβώς είναι ένα βιβλίο πολύ προσωπικό, θα ήθελα πάρα πολύ να κάνει και η ίδια κάποιες ζωγραφιές που θα πλαισιώνουν την εικονογράφηση του βιβλίου που έχει κάνει η Λιάνα Δενεζάκη.

Πώς ήταν η εμπειρία να δημιουργείς κάτι με την κόρη σου;

ΜΚ: Ήταν πολύ όμορφη. Το δουλέψαμε όντως πολύ μαζί γιατί έπρεπε την κάθε εικόνα να τη βγάλει μέσα από την ιστορία. Είχαμε κάτσει λοιπόν μαζί, με ρωτούσε τι χρειάζεται να κάνει και πώς να το κάνει. Κάποιες φορές δεν της άρεσαν αυτά που έφτιαχνε, αλλά ήταν πραγματικά υπέροχα και τόσο αληθινά και της έλεγα "Είναι τέλειο. Αυτό θα βάλουμε" και αυτά βάλαμε!

Της Ισμήνης πώς της φάνηκε όλη αυτή η εμπειρία;

ΜΚ: Της άρεσε! Είχε πολύ πλάκα γιατί όταν πια ήταν να γίνει η παρουσίαση του βιβλίου, την είχα ρωτήσει αν θέλει να διαβάσει κάποιο απόσπασμα και μου είχε πει ότι δεν ήθελε. Όταν λοιπόν την ημέρα της παρουσίασης ήμασταν καθοδόν στο αμάξι με τον Γιάννη και την Ισμήνη για το θέατρο Παλλάς, όπου έγινε η παρουσίαση, γυρνάει και με ρωτάει "Μαμά, εγώ δε θα διαβάσω;". Της λέω εγώ "Αγάπη μου, θέλεις να διαβάσεις; Εννοείται να διαβάσεις!" και βρήκαμε μαζί ένα δύο αποσπάσματα που όντως και διάβασε.

Η Παραμυθοποιός απευθύνεται σε συγκεκριμένες ηλικίες; Σε αγόρια και κορίτσια;

ΜΚ: Το βιβλίο μου απευθύνεται σε παιδιά από δύο ετών που τότε οι γονείς τους διαβάζουν τα πρώτα τους παραμύθια μέχρι και δώδεκα, σε αγόρια και κορίτσια. Γενικά όμως είναι ένα βιβλίο που απευθύνεται και σε γονείς και φυσικά σε ηθοποιούς ή και γονείς ηθοποιούς!

Τα σχέδιά σου για το μέλλον στο συγκεκριμένο κομμάτι ποια είναι; Θα ακολουθήσει και άλλο παιδικό βιβλίο;

ΜΚ: Η Παραμυθοποιός ήταν για εμένα ένα νέο ξεκίνημα. Ήδη προγραμματίζω τα επόμενα βήματά μου στη συγγραφή και δεν θα είναι αποκλειστικά στο κομμάτι του παιδικού βιβλίου!

Με αυτήν την υπόσχεση, αποχαιρετήσαμε τη Μαρία Κορινθίου και αναμένουμε να απολαύσουμε και τις επόμενες δημιουργίες της.

Η Παραμυθοποιός είναι ένα βιβλίο αληθινό, που ξεχειλίζει από έμπνευση και αγάπη και αν θέλετε και εσείς με το παιδάκι σας να γευτείτε λίγη από τη μαγεία του θεάτρου, σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram account @mariakorinthiou
Πηγή άλλων φωτογραφιών: NDP

 

18.99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Playhouse Επιτραπέζιο Guess What (141268)
14.99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Kaissa Επιτραπέζιο Jolly Roger (KA111915)
10.99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Επιτραπέζιο Κρεμάλα (03-204)
22.85 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Haba Επιτραπέζιο Μυστικός κωδικός
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Baby led weaning: Πώς θα φάνε τα μωρά το αβοκάντο ανά ηλικία

Baby led weaning: Πώς θα φάνε τα μωρά το αβοκάντο ανά ηλικία

Αβοκάντο - Τι να γνωρίζετε Διατροφικά οφέλη του αβοκάντο Baby led Weaning…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Δεν κατεβαίνει το γάλα - Πώς να κατέβει το γάλα πιο γρήγορα (vid)

Δεν κατεβαίνει το γάλα - Πώς να κατέβει το γάλα πιο γρήγορα (vid)

Για ποιους λόγους μπλοκάρει το γάλα και δεν κατεβαίνει; Πώς θα κατέβει…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Πολύμορφο εξάνθημα της κύησης: Γιατί εμφανίζεται και πώς αντιμετωπίζεται;

Πολύμορφο εξάνθημα της κύησης: Γιατί εμφανίζεται και πώς αντιμετωπίζεται;

Τι προκαλεί εξάνθημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;  Είναι ανησυχητικό πολύμορφο εξάνθημα …
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Περιέργεια παιδιών: Έξι τρόποι να την ενισχύσετε

Περιέργεια παιδιών: Έξι τρόποι να την ενισχύσετε

Πώς μπορείτε να κρατήσετε σε εγρήγορση την περιέργεια του παιδιού σας; Κύρια…
Διάβασε τη συνέχεια
MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Τα πάντα για τον Αυτισμό

©2012-2021 Mothersblog.gr - All rights reserved
Εσύ πόσους ρόλους καλείσαι να φέρεις εις πέρας καθημερινά;