Γιατί η Κατερινούλα είναι το πιο έξυπνο παιδί της τάξης;

Υπάρχουν μερικά απογεύματα μέσα στο χρόνο, τα οποία διαφέρουν από όλα τα υπόλοιπα.

Γιατί η Κατερινούλα είναι το πιο έξυπνο παιδί της τάξης;

Είναι εκείνα που το σχολείο της κόρης μου, καλεί εμάς τους γονείς για μία γενική ενημέρωση πάνω στην πρόοδο των παιδιών. Ενώ στην πραγματικότητα η κόρη μου είναι εκείνη που θα έπρεπε να αισθάνεται μεγαλύτερο άγχος, τις περισσότερες φορές κάθεται απλά χαλαρή στη θέση του συνοδηγού ενώ εγώ δίπλα της, στη θέση του οδηγού, «τρώγομαι» με τα ρούχα μου για το τι θα ακούσω. Το άγχος μου βέβαια κάθε φορά καταλήγει αδικαιολόγητο, αφού η Κατερίνα μας εκτός από υπερκινητική και ετοιμόλογη, είναι μία από τις καλύτερες και πιο έξυπνες μαθήτριες στην τάξη της, άρα κι εγώ η πιο χαρούμενη και περήφανη μαμά. Δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου, αλλά για κάποιον λόγο θεωρώ πως για τις επιδόσεις της στο σχολείο ρόλο έχει παίξει και η τεχνολογία που της έχουμε επιτρέψει να εκτεθεί.

Τα πιο… high tech πιτσιρίκια

Αυτό που θέλω να πω είναι πως, όπως υπάρχει η λεγόμενη «νέα γενιά» γονιών, που δεν έχει καμία σχέση με το κλασικό πρότυπο του παραδοσιακού γονιού που γνωρίσαμε εμείς, έτσι υπάρχουν και τα νέα… εξελιγμένα μοντέλα παιδιών. Αυτά που πριν πάνε ακόμη σχολείο, έχουν προλάβει να αναπτύξουν ιδιαίτερες δεξιότητες, οι οποίες είναι πολύ πιο μπροστά από την ηλικία τους. Προσπαθώντας να διαπιστώσω πού οφείλεται αυτό, πήρα σαν παράδειγμα την κόρη μου. Έπειτα, ρίχνοντας μία ματιά στο σπίτι μας, δεν άργησα να συνειδητοποιήσω πως μεγαλώνει σε ένα tech περιβάλλον, να μην έχει καλομάθει;

katerinoula kotsovolos 1

Μόνο τα καλύτερα για την Κατερίνα

Προφανώς στα μάτια κάθε μανούλας, το παιδί της είναι το πιο φωτεινό αστέρι, όμως χωρίς να θέλω να περιαυτολογώ, υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά της Κατερίνας μου, τα οποία δεν μπορώ να μη θαυμάσω και να μην παινευτώ για αυτά! Το γεγονός πως κάθε απόγευμα μόλις τελειώσει τα μαθήματά της, παρακολουθεί εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ, για τα οποία στη συνέχεια αναζητεί περισσότερες πληροφορίες στο internet, της έχουν χαρίσει ένα αξιοθαύμαστο και «πλούσιο» οπλοστάσιο γνώσεων, το οποίο αμφιβάλλω αν έχει κάποιο άλλο παιδί σε τόσο νεαρή ηλικία. Αυτός άλλωστε είναι και ο βασικός λόγος που κάνει τη νέα γενιά πιο προχωρημένη από τη δική μας.

katerinoula kotsovolos

Το ασταμάτητο κυνήγι της γνώσης

Το άλλο πού το πας; Έχει πάντα και από μία καινούργια ερώτηση να «κρέμεται» από τα χείλη της. Ειλικρινά, δεν ξεμένει ποτέ! Αν μάλιστα δεν γνωρίζεις την απάντηση, απογοητεύεται και μένει για λίγο σκεπτική ή συνεχίζει «καπάκια» με κάποια επόμενη που μπορεί να μην έχει και καμία σχέση με την προηγούμενη που σου έκανε. Το κακό-καλό βέβαια (για να τα λέμε όλα) ξεκίνησε όταν ο μπαμπάς της εγκατέστησε στο σαλόνι ένα προηγμένο Home Speaker, το οποίο ό,τι μα ό,τι και να το ρωτήσεις, για τον καιρό, τις ειδήσεις τις ημέρας, αυτό σου απαντάει! Έτσι, όχι μόνο η μικρή μου διευρύνει τους ορίζοντές της, μαθαίνοντας διαρκώς καινούργια πράγματα, αλλά είναι σαν να έχουμε και ένα τέταρτο νέο μέλος στο σπίτι! Τουλάχιστον αυτό δεν κάνει συνεχώς παράξενες ερωτήσεις, μόνο απαντάει και παίζει καλή μουσική.

Κλείνοντας έχει σημασία να λάβουμε υπόψιν πως όπως η δική μου Κατερίνα, έτσι και η κάθε Κατερίνα, το κάθε παιδί, έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Εμείς από την άλλη, έχουμε την ευθύνη να τους παρέχουμε μία καθημερινότητα, η οποία θα συμβαδίζει με τα δεδομένα της εποχής και θα τα βοηθήσει να εξελίσσονται μέρα με τη μέρα ακόμη περισσότερο. Σε καμία περίπτωση δεν λέω να καλομάθεις το μικρό σου, για αυτό άλλωστε έχει φροντίσει η τεχνολογία που μπορεί κανείς να τη βρεί στον Κωτσόβολο, προσφέροντας όχι μόνο μία μεγάλη γκάμα προηγμένων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στις καλύτερες τιμές της αγοράς, αλλά και μία ολοκληρωμένη εμπειρία, μέσω του τηλεφωνικού κέντρου του, του online καταστήματός του και των 93 φυσικών καταστημάτων που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved