Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να πει τις πρώτες του φράσεις (vid)

Πότε θα ξεκινήσει να κάνει μικρές φράσεις το παιδί;

Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να πει τις πρώτες του φράσεις (vid)

Το παιδί σας έχει ξεκινήσει να λέει τις πρώτες του λέξεις, τι καταπληκτική περίοδος και μεγάλη ανακούφιση για πολλούς γονείς!

Βλέπετε ότι απαντά μονολεκτικά όταν το ρωτάτε κάτι («τι θέλεις;») ή όταν το ίδιο θέλει να ζητήσει κάτι από εσάς («μπάλα») ή απλά όταν σχολιάζει κάτι που του τραβά την προσοχή («γάτα!»).

Αναρωτιέστε λοιπόν πότε και πώς θα ξεκινήσει να κάνει μικρές φράσεις; Στην τυπική ανάπτυξη αυτό συμβαίνει περίπου από τους 18 μήνες έως τους 24 μήνες.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε δύο πολύ χρήσιμες τεχνικές που μπορείτε εύκολα να εφαρμόσετε στην καθημερινότητα σας για να βοηθήσετε το παιδί σας να ξεκινήσει να ενώνει τις λέξεις που ήδη λέει και να φτιάχνει τις πρώτες του μικρές φράσεις!



Να θυμάστε ότι αυτή η τεχνική εφαρμόζεται όταν το παιδί έχει κατακτήσει ένα εκφραστικό λεξιλόγιο περίπου 50-70 λέξεων και όχι πριν.

TIP! Οτιδήποτε προσπαθείτε να «μάθετε» στο παιδί είναι σημαντικό να γίνεται με τρόπο διασκεδαστικό και όχι «διδακτικό», γιατί έτσι μαθαίνει καλύτερα!

Παιχνιδιάρικη διάθεση λοιπόν και απολαύστε τις στιγμές που ο μικρός σας συνομιλητής σας κοιτά, σας γελά, σας μιμείται, ανταποκρίνεται και δείχνει να απολαμβάνει την παρέα και το παιχνίδι σας!

Εάν ανησυχείτε για την ανάπτυξη του λόγου και της ομιλίας του παιδιού σας, τότε εμπιστευτείτε το ένστικτό σας δράστε άμεσα. Απευθυνθείτε σε έναν ειδικό (αναπτυξιολόγος, λογοθεραπευτής), ο οποίος θα αξιολογήσει τις επικοινωνιακές δεξιότητες του και θα σας κατευθύνει ανάλογα.

Γεωργία Ρούσσου
Λογοθεραπεύτρια
e-mail: georoussou30@gmail.com
YouTube Channell: ΠΑΙΖΩ-ΜΑΘΑΙΝΩ-ΜΙΛΩ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved