Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Το διαδίκτυο κέρδισε τη μάχη της ενημέρωσης στις εκλογές

Διαδοχικά ρεκόρ στην ιστορία του ελληνικού ίντερνετ καταγράφηκαν στις εκλογές της 26ης Μάϊου, με το κοινό να δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στα διαδικτυακά Μέσα έναντι των παραδοσιακών ΜΜΕ.

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Το διαδίκτυο κέρδισε τη μάχη της ενημέρωσης στις εκλογές

Στη δίχως προηγούμενο ανταπόκριση του κοινού αναφέρεται σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΕΝΕΔ, κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

«Στις εκλογές της 26ης Μάϊου το διαδίκτυο κέρδισε την μάχη της ενημέρωσης έναντι των παραδοσιακών ΜΜΕ και για μια ακόμη φορά το ελληνικό κοινό απέδειξε ότι προτιμάει τις ενημερωτικές ιστοσελίδες για την πληροφόρηση του», αναφέρει.

«Αυτό είχε συμβεί και στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2015, αλλά αυτή την φορά οι επισκεψιμότητες που καταγράφηκαν αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία του ελληνικού ίντερνετ», συνεχίζει ο κ. Γιαννακόπουλος.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της ΕΝΕΔ αναφέρεται στο ρόλο της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου που «συνεχίζει να συμβάλει στην ανάπτυξη και προώθηση του πρωτογενούς ψηφιακού περιεχομένου καθώς και στην ενίσχυση της αξιοπιστίας, αλλά δυστυχώς δεν έχει καμία ανταπόκριση από την ελληνική κυβέρνηση τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με τη θέσπιση κανόνων της αγοράς, όσο και της επένδυσης στις νέες τεχνολογίες».

«Η παροχολογία και οι φορολογικές ελαφρύνσεις δε στους άλλους κλάδους των ΜΜΕ δεν συνάδουν σε τίποτα με την συνεισφορά του διαδικτύου στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία του ελληνικού κοινού, στον δείκτη αξιοπιστίας του έναντι των "παραδοσιακών" μέσων και του μεριδίου αγοράς που κατέχει», τονίζει ο κ. Γιαννακόπουλος και καταλήγει: «Ελπίζω η επόμενη Κυβέρνηση να έχει μάθει από τα λάθη των τελευταίων ετών και να εναρμονιστεί με το παγκόσμιο γίγνεσθαι».

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved