Eurovision 2019 – Εσθονία: Τι είπε ο Victor Crone για την Τάμτα (pics)

Η Εσθονία εκπροσωπήθηκε στη Eurovision 2019, στον πρώτο ημιτελικό, από τον Victor Crone και το τραγούδι «Storm» και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Eurovision 2019 – Εσθονία: Τι είπε ο Victor Crone για την Τάμτα (pics)

Ο Victor Crone – συχνά αναφέρεται και ως Vic Heart – γεννήθηκε στις 31 Ιανουαρίου 1992 στο Österåker της Σουηδίας. Το πλήρες όνομά του είναι Victor Fritz-Crone.

Στα 15 του άρχισε να παίρνει μαθήματα κιθάρας ενώ τρία χρόνια αργότερα μετακόμισε στο Los Angeles (Η.Π.Α.) ξεκινώντας συνεργασία με σπουδαία ονόματα όπως η Diane Warren, ο Desmond Child και ο Eric Brazilian στο κομμάτι της δημιουργίας τραγουδιών. Παράλληλα, άρχισε να εμφανίζεται σε διάφορα clubs της πόλης ως Vic Heart ενώ κυκλοφόρησε και το πρώτο του προσωπικό single «Jimmy Dean».

Το 2015 επέστρεψε στη Σουηδία και έλαβε μέρος στο Melodifestivalen μαζί με τον Behrang Miri στο κομμάτι «Det rår vi inte för». Ακολούθησαν έξι ακόμη singles μέχρι που το 2019 αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή στο Eesti Laul 2019, στον εσθονικό τελικό για τη Eurovision. Τη βραδιά του τελικού, η συμμετοχή του Crone «Storm» κατάφερε να επικρατήσει στη βαθμολογία με αποτέλεσμα να είναι η συμμετοχή της Εσθονίας στον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision!

Αξίζει να αναφερθεί ότι ένας εκ των δημιουργών του «Storm» είναι ο Stig Rästa, ο οποίος εκπροσώπησε την Εσθονία στον διαγωνισμό της Eurovision το 2015 με το «Goodbye to yesterday» (το οποίο έχει επίσης συνθέσει) ενώ την επόμενη χρονιά συμμετείχε και πάλι στον διαγωνισμό, ως δημιουργός του τραγουδιού «Play» με ερμηνευτή τον Jüri Pootsmann.

Μάθετε όλα όσα θέλετε να ξέρετε για εκείνον στην gallery και δείτε τη συνάντησή του με την Τάμτα.

Πηγή: ogaegreece.com

Φωτογραφίες: Instagram @victorcrone

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved