Πώς να καλλιεργήσετε ντομάτες στο… μπαλκόνι! (vid)

Θα χρειαστείτε μερικά πλαστικά μπουκάλια.

Πώς να καλλιεργήσετε ντομάτες στο… μπαλκόνι! (vid)

Η ντομάτα είναι ένα από τα βασικότερα συστατικά της μεσογειακής διατροφής. Καλλιεργείται ως μονοετές φυτό και στην πραγματικότητα είναι φρούτο. Ως λαχανικό αναγνωρίστηκε το 1893 έπειτα από απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών και αυτό επειδή οι ντομάτες τρώγονται ως φαγητό – μαγειρεμένες ή σε σαλάτα – και όχι μετά από αυτό.

Καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά στην Κεντρική και Νότια Αμερική. Στην Ευρώπη εμφανίστηκε το 1544 και οι Ιταλοί την ονόμασαν «χρυσό μήλο». Στην Ελλάδα η ντομάτα ήρθε το 1818.

Η ντομάτα χρησιμοποιείται σε όλες τις κουζίνες ως φρέσκο λαχανικό για σαλάτα αλλά και σε διάφορες παραλλαγές και ως σάλτσα.

Έχει όξινη και ελαφρώς καυστική γεύση, ενώ σημαντική είναι η θρεπτική της αξία. Είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που βοηθούν στην ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, στην δυσκοιλιότητα, καθώς και στην ρύθμιση της χοληστερόλης. Η ντομάτα αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από νερό και βιολογικές ουσίες. Είναι πολύ φτωχή σε θερμίδες και για το λόγο αυτόν μια έξοχη τροφή για αδυνάτισμα.

Μπορεί να καλλιεργηθεί εύκολα σε μικρό κήπο ακόμα και στο μπαλκόνι μας.

Πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να τη φυτέψουν σε γλάστρες ή ζαρντινιέρες στο μπαλκόνι με… γευστικά αποτελέσματα!

Δείτε στο video πώς μπορείτε εύκολα, χρησιμοποιώντας μερικά πλαστικά μπουκάλια, να φτιάξετε τον δικό σας, κρεμαστό ντοματόκηπο!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved