Αυτές οι πασχαλινές «πλεξούδες» θα ξετρελάνουν τα μικρά μας!

Βρισκόμαστε μόλις μία «ανάσα» πριν το Πάσχα και κάθε οικογένεια όπως φαντάζομαι και η δική σου, έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες της για τη μεγάλη αυτή γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Αυτές οι πασχαλινές «πλεξούδες» θα ξετρελάνουν τα μικρά μας!

Τα παιδιά παίρνουν ένα «μακρόπνοο» διάλειμμα από τις σχολικές υποχρεώσεις, και εμείς οι γονείς έχουμε την ευκαιρία να «ξεφύγουμε» από τα τετριμμένα με λίγες επιπλέον στιγμές χαλάρωσης. Είναι η ιδανική περίοδος όπου όλα τα μέλη του σπιτιού «συγχρονίζονται» και μπορούν να απολαύσουν ο ένας την παρέα του άλλου.

Αν ψάχνεις, λοιπόν, έναν καλό τρόπο να περάσεις δημιουργικά με τα μικρά σου τον ελεύθερο χρόνο που σας δίνεται, τι θα έλεγες να ζητήσεις τη βοήθειά τους στην προετοιμασία του γιορτινού τραπεζίου; Υπάρχουν πολλές απολαυστικές συνταγές, διόλου δύσκολες στην παρασκευή, όπου η συνεισφορά των παιδιών θα ήταν κάτι παραπάνω από χρήσιμη για σένα και μία ευχάριστη εμπειρία για εκείνα. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχάσεις να πάρεις από το ψυγείο του super market το αρωματικό βούτυρο Lurpak, από 100% φρέσκο αγελαδινό γάλα, το οποίο είναι το απαραίτητο «γευστικό» συστατικό, για τις πασχαλινές «πλεξούδες» που έχω καταγράψει για εσένα. Διάβασε παρακάτω και κράτα σημειώσεις!

aromatiko boytiro lurpak 2

Πασχαλινές «πλεξούδες»

Τα κουλουράκια του Πάσχα είναι μία από τις πιο παραδοσιακές συνταγές του τόπου μας, οι οποίες έχουν παραμείνει «ζωντανές» περνώντας από γενιά σε γενιά. Είναι ένας ευφάνταστος τρόπος να συστήσεις στο μικρό σου τη μαγεία της μαγειρικής και γιατί όχι, να «ξετρυπώσετε» μαζί ένα από τα κρυμμένα ταλέντα του. Πριν ξεκινήσεις, έλεγξε στα ράφια του ψυγείου και τα ντουλάπια σου, πως διαθέτεις ό,τι χρειάζεται για τα ετοιμάσεις.

750 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 gr βούτυρο Lurpak
250 gr ζάχαρη άχνη
3 αυγά
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Ξεκινάς κόβοντας το βούτυρο Lurpak σε πολύ μικρά κομματάκια και τοποθετώντας το μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, εκτός από το ένα από τα τρία αυγά. Μαζί με τον… μικροσκοπικό βοηθό σου, ζυμώνεται καλά τα συστατικά, ώσπου το μείγμα σας να δημιουργήσει ένα ομοιογενές ζυμάρι. Σε περίπτωση που η ζύμη είναι μαλακή και κάπως «κολλάει», μπορείς να την αφήσεις για λίγα λεπτά, σκεπασμένη με ένα αλουμινόχαρτο στο ψυγείο.

aromatiko boytiro lurpak 1



Στη συνέχεια, δημιουργείτε μικρές μπαλίτσες από ζυμάρι, τις οποίες πλάθετε με προσοχή, δίνοντάς στην κάθε μία το πρωτότυπο σχήμα που θέλετε. Κάθε μία που ολοκληρώνεται, τη βάζετε πλάι στην άλλη σε μία μεγάλη λαμαρίνα φούρνου.

Όταν πια έχετε συμπληρώσει όλο το ταψάκι, θα «χτυπήσεις» σε ένα μπολ το τελευταίο αυγό με λίγο νερό και χρησιμοποιώντας ένα πινέλο θα ζητήσεις από το «βοηθό» σου να αλείψει καθένα από τα κουλούρακια. Στο μεταξύ, εσύ θα προθερμάνεις το φούρνο σου στους 160-170°C (οι θερμοκρασίες να θυμάσαι πως είναι ενδεικτικές και ίσως διαφοροποιούνται από τη μία ηλεκτρική συσκευή στην άλλη). Τέλος, βάζετε το ταψί το φούρνο και περιμένετε μέχρι τα κουλουράκια σας να αποκτήσουν ένα «πλούσιο» χρυσαφί χρώμα.

aromatiko boytiro lurpak 1



Σε κάθε περίπτωση, αν θες να εμπλουτίσεις ακόμη περισσότερο την κλασική γεύση από τις «πλεξούδες», μπορείς πάντα να προσθέσεις μπαχαρικά όπως κανέλα ή γαρύφαλλο, ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι, ακόμη και να πασπαλίσεις την επιφάνειά τους με σουσάμι. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το φυσικό βούτυρο Lurpak, με τη φίνα γεύση, το οποίο παράγεται από συστατικά αγνής προέλευσης, δεν περιέχει καθόλου αλάτι και ενδείκνυται για όσους ακολουθούν μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, θα έχουν ως αποτέλεσμα, ένα σνακ υψηλής διατροφικής αξίας για τα μικρά σου!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved