Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στο επίκεντρο: Ο ρόλος τους στην υγεία μας σήμερα

Το ζήτημα της επίδρασης των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων (EPA και DHA) στην υγεία του ανθρώπου και η σημασία τους σε ασθενείς με καρδιοπάθεια βρέθηκαν στο επίκεντρο του επιμορφωτικού σεμιναρίου που πραγματοποίησε η Apollonian Nutrition σε συνεργασία με την νορβηγική εταιρεία Orkla, παρασκευαστή των προϊόντων Moller’s.

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στο επίκεντρο: Ο ρόλος τους στην υγεία μας σήμερα

Ειρήνη Πολλάλη

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο Divani Appollon Palace & Thalasso, είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και τον ρόλο τους στην υγεία μας. Μεταξύ άλλων, λάβαμε απαντήσεις σε ιδιαίτερα σημαντικά ερωτήματα που απασχολούν εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο, όπως το πώς τα ωμέγα-3 μπορούν να ωφελήσουν τους ασθενείς με καρδιοπάθεια, ενώ στο επίκεντρο της εκδήλωσης βρέθηκε και ο ρόλος του μουρουνέλαιου στη σύγχρονη διατροφή.

Προσκεκλημένος στο συνέδριο ήταν μάλιστα ο Dr. William S. Harris, μέλος της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας και καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νότιας Ντακότα, ο οποίος έριξε «φως» σε μερικά άκρως σημαντικά ζητήματα. Πρόκειται για έναν επιστήμονα διεθνούς φήμης ο οποίος εξειδικεύεται στα ωμεγα-3 και το πώς μπορούν να ωφελήσουν ασθενείς με καρδιοπάθεια. Αξίζει απλώς να σημειωθεί πως έχει πραγματοποιήσει πάνω από 300 δημοσιεύσεις για τα λιπαρά οξέα (περιλαμβανομένων των ωμέγα-3), ενώ έχει λάβει πέντε επιχορηγήσεις από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της Αμερικής (NIH) για τη μελέτη της επίδρασης των ωμεγα-3 λιπαρών οξέων (EPA και DHA) στην υγεία του ανθρώπου.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved