Έφηβη νίκησε την κατάθλιψη και τη νευρική ανορεξία. Δείτε πώς τα κατάφερε (vid)

Σχεδόν δεν έπινε ούτε νερό.

Έφηβη νίκησε την κατάθλιψη και τη νευρική ανορεξία. Δείτε πώς τα κατάφερε (vid)

Η Abi Webber, 19 ετών σήμερα, από το Waterlooville του Hampshire, πάλευε με την ανορεξία τα τελευταία δύο χρόνια. Δεν έτρωγε περισσότερες από 300 θερμίδες την ημέρα κάποιες φορές απέφευγε να πιει μέχρι και νερό σε μια προσπάθεια να αποφύγει τη «φούσκωμα».

Όταν οι γιατροί της είπαν ότι είχε καταστραφεί το συκώτι της και ήταν αναιμική η Abi αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια. Από τότε που ξεπέρασε τη διατροφική της διαταραχή η Abi εκπαιδεύεται για να γίνει προσωπική γυμνάστρια (personal trainer).

«Είχα υποφέρει πολύ από την κατάθλιψη και στα 17 μου σταμάτησα να τρώω – ανορεξία- γιατί αυτό με έκανε να αισθάνομαι ότι έχω κάποιο έλεγχο στη ζωή μου. Άρχισα να μειώνω τα γεύματα μου τον Οκτώβριο και μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου έτρωγα λιγότερες από 400 θερμίδες την ημέρα ενώ γυμναζόμουν τακτικά για να μειώσω και άλλο το βάρος μου», λέει η Abi.

Η Αbi έκανε ένα ταξίδι για να σκεφτεί την κατάστασή της και τότε ήταν που αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια και να πάρει τη ζωή της, και μερικά κιλά, πίσω. «Από κάποια στιγμή και μετά δεν ήθελα να ζω έτσι: δεν έβλεπα τους φίλους μου, καθώς δεν είχα ενέργεια και αναστάτωνα την οικογένειά μου».

Η Abi σήμερα ακολουθεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής και θέλει να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο.

Ακούστε την ίδια να αφηγείται την ιστορία της στο video.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved