Αρκεί μία λαμπάδα για να «ανάψουν»… χιλιάδες παιδικά χαμόγελα

Η «ολάνθιστη» Άνοιξη είναι ήδη εδώ και όλοι εμείς, μικροί και μεγάλοι ανυπομονούμε για τις ημέρες του Πάσχα που όλο και πλησιάζουν. 

Αρκεί μία λαμπάδα για να «ανάψουν»… χιλιάδες παιδικά χαμόγελα

Οι μεγαλύτεροι βλέπουμε την κατανυκτική αυτή γιορτή ως μία καλή αφορμή να βρεθούμε παρέα με αγαπημένα μας πρόσωπα, απολαμβάνοντας λίγες στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης, ενώ οι… λιλιπούτειοι φίλοι μας ανυπομονούν για τις αναπάντεχες εκπλήξεις που τους επιφυλάσσουν ο νονός και η νονά.

Το ετήσιο… άγχος του νονού

Αν ανήκεις στην κατηγορία του πνευματικού γονιού, ο οποίος είχε την «τρυφερή» αυτή ευθύνη να βαφτίσει το παιδί ενός κοντινού του προσώπου, πιθανότατα έχεις ήδη ξεκινήσει τις πυρετώδεις προετοιμασίες και το ατελείωτο ψάξιμο για να βρεις τα καλύτερα δώρα για το «πνευματικό» σου παιδί. Ακούς τη φωνή του στο τηλέφωνο, χαζεύεις τις κοινές φωτογραφίες σας στο smartphone σου και αναρωτιέσαι τι θα μπορούσε να κάνει πραγματικά χαρούμενο αυτό το μικροσκοπικό πλάσμα. Ευτυχώς, πάντα υπάρχουν τα πατροπαράδοτα δώρα που κάνει ένας νονός στο βαφτιστήρι και τον βγάζουν ασπροπρόσωπο και αυτά δεν είναι άλλα από την καθιερωμένη λαμπάδα και ένα καινούργιο ζευγάρι παιδικά παπούτσια που το συντροφεύει στις… περιπέτειες που θα ακολουθήσουν! Για να μη χρειαστεί, λοιπόν, να χάσεις περισσότερο χρόνο ψάχνοντας, φέτος μπορείς να κάνεις στο βαφτιστήρι σου δώρο ένα «πακέτο» από δώρα για κορίτσια ή αγόρια, το οποίο κατά βάθος θα κρύβει ένα ακόμη μεγαλύτερο δώρο, ένα πολυσήμαντο κοινωνικό μήνυμα.

2sos

Μία επιλογή αλληλεγγύης

Αντί να σπαταλήσεις χρήματα αγοράζοντας στο παιδί μία λαμπάδα του εμπορίου που θα του χαρίσει μία προσωρινή και επίπλαστη χαρά το βράδυ της Ανάστασης, μπορείς πηγαίνοντας σε ένα κατάστημα παιδικής ένδυση DPAM, να επιλέξεις μέσα από μοναδικές λαμπάδες διαφόρων σχεδίων και χρωμάτων εκείνη που ταιριάζει καλύτερα σε μία τόσο ξεχωριστή προσωπικότητα όπως το βαφτιστήρι σου. Η τιμή τους ανέρχεται στα 12 ευρώ και είναι ένας τρόπος να στηρίξεις έμπρακτα τις ανάγκες των Παιδικών Χωριών SOS, εκείνων δηλαδή που τις έχουν δημιουργήσει. Χαρίζοντας τη λαμπάδα στο βαφτιστήρι σου, θα έχεις μία καλή ευκαιρία να του εξηγήσεις το πανανθρώπινο μήνυμα της προσφοράς και πώς αυτό συνδέεται άμεσα με τη γιορτή του Πάσχα. Όχι μόνο το βαφτιστήρι σου θα έχει μία ξεχωριστή λαμπάδα, αλλά η κίνησή σου θα είναι η αφορμή να γίνει ένας πιο ολοκληρωμένος και ενσυνείδητος άνθρωπος στο μέλλον.

33

Τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ένα μεγάλο σπίτι για κάθε παιδί που η ζωή το έφερε μακριά από το φυσικό οικογενειακό περιβάλλον και έχει άμεση ανάγκη από φροντίδα και προστασία. Στα Παιδικά Χωριά SOS, κάθε παιδική ψυχή βρίσκει μία «ζεστή» αγκαλιά, ένα μόνιμο σπίτι, μία πολυμελή και αγαπημένη οικογένεια. Για μία ακόμη χρονιά, η DPAM συνεχίζει σταθερά την πολυετή συνεργασία της με τα Παιδικά Χωριά SOS, θυμίζοντάς μας με τον πιο ανθρώπινο τρόπο πόσο ανάγκη έχει ο συγκεκριμένος οργανισμός και τα παιδιά που υπάρχουν πίσω από αυτόν τη δική μας αρωγή.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved