Η ευτυχία βρίσκεται μέσα μας

Η Κατερίνα Γιαννακοπούλου, ειδική παιδαγωγός και πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου «ΑΛΜΑ», πιστεύει πως ευτυχία είναι να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου

Η ευτυχία βρίσκεται μέσα μας

Συγγραφείς, ποιητές και φιλόσοφοι στοχάζονται εδώ και αιώνες σχετικά με τη φύση της ευτυχίας. Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο οι περισσότεροι από αυτούς έχουν καταλήξει σε διάφορες αιτίες που κάνουν τους ανθρώπους ευτυχισμένους.

Αν ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά ενός ευτυχισμένου ανθρώπου είναι η ικανοποίηση για όσα έχει ήδη κατακτήσει, τότε σίγουρα άλλα δύο είναι η εσωτερική γαλήνη και η χαρά που παίρνει βοηθώντας τους άλλους.

Από το 1996 μέχρι και σήμερα, η Κατερίνα Γιαννακοπούλου, ειδική παιδαγωγός και πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ», ασχολείται καθημερινά με τη φροντίδα παιδιών με αυτισμό ή νοητική υστέρηση.

Η ενασχόληση με αυτά τα παιδιά και η ικανοποίηση που παίρνει βλέποντας τα χαμόγελά τους τη «γεμίζει» πραγματικά. Για κάθε μέρα που τελειώνει καλά νιώθει μια σπάνια ολοκλήρωση που την πηγαίνει ένα βήμα πιο κοντά στην ευτυχία.

«Η ευτυχία είναι ένα εσωτερικό συναίσθημα. Θεωρώ ότι μπορείς να το βρεις μόνο μέσα σου και να το μοιραστείς με τους άλλους. Είναι μια πνευματική ηρεμία που πρέπει να ‘χεις. Να είσαι καλά με τον εαυτό σου, με τη συνείδησή σου, και από κει και πέρα να νιώθεις ευτυχισμένος. Και δεν μπορείς να το απαιτήσεις, δεν μπορεί να στο δώσει κάποιος. Δεν είναι ένα εξωτερικό συναίσθημα που θα μου το δώσει ο άντρας μου, το παιδί μου… θα συμβάλει σ’ αυτό αλλά αν δεν την έχω από πριν μέσα μου, δεν πρόκειται να μου τη δώσει κανείς».

Αυτό το συναίσθημα της ευτυχίας και της εσωτερικής πληρότητας είναι που βοηθά την Κατερίνα Γιαννακοπούλου να ανταποκρίνεται καθημερινά σε μία δουλειά δύσκολη και απαιτητική. Να ξεπερνά τις δυσκολίες ή τον σωματικό πόνο που μπορεί να νιώθει και να βοηθά όσους τη χρειάζονται. Για εκείνες τις μέρες που νιώθει πως δεν θα καταφέρει χρειάζεται μία δυνατή λύση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved