Πρώτη φορά νονός! Τι υποχρεώσεις έχω;

Οι φίλοι σας, σας πρότειναν να γίνετε ο/η ανάδοχος του παιδιού τους. Εσείς δεχθήκατε με χαρά, όμως τώρα δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε. Τι πρέπει να κάνετε, πόσο θα κοστίσει; Το mothersblog.gr συγκέντρωσε για εσάς όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τις υποχρεώσεις σας ως νονός, και έτσι μπορείτε πια να κάνετε τον προγραμματισμό μας.

Πρώτη φορά νονός! Τι υποχρεώσεις έχω;

Οι υποχρεώσεις του αναδόχου στην σύγχρονη εποχή, όσον αφορά τον στολισμό, τα γλυκά, τις μπομπονιέρες, συνήθως γίνεται σε συνεννόηση με τους γονείς τους παιδιού. Πέραν του μυστηρίου αυτού καθ’ αυτού, η βασική υποχρέωση σας, , όμως στην οποία θα πρέπει να είστε συνεπής είναι ότι ως πνευματικός πια πατέρας ή μητέρα, να είστε δίπλα στο παιδί και να μην γίνεται ο νονός των Χριστουγέννων, του Πάσχα και των γενεθλίων.

Τυπικά, ο νονός αναλαμβάνει:

Πριν την βάπτιση (τι πληρώνει ο νονός):

Η λαμπάδα και ο στολισμός της

Δύο μικρές και μία μεγάλη πετσέτα.

Ενα μπουκάλι αγνό παρθένο ελαιόλαδο.

Ενα σαπούνι

Τα λαδόπανα

Τα μαρτυρικά

Τον βαπτιστικό σταυρό

Τα βαπτιστικά ρούχα και παπούτσια του μωρού

Ψιλά γράμματα: Καλό θα είναι αν το παιδί είναι πολύ μικρό και έτσι η μνήμη του, είναι επίσης μικρή, για την ηρεμία όλων, να έχετε έρθει πριν τη βάπτιση αρκετές φορές σε επαφή μαζί του, ώστε να νιώσει οικεία στην αγκαλιά σας κατά τη διάρκεια της βάπτισης.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved