Elizabeth Taylor: Τι γνωρίζετε για τα παιδιά της; (vid)

Υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά αστέρια όλων των εποχών.

Elizabeth Taylor: Τι γνωρίζετε για τα παιδιά της; (vid)

Η Elizabeth Rosemond Taylor γεννήθηκε στο Χάμστεντ του Λονδίνου από Αμερικανούς γονείς και η οικογένειά της επέστρεψε στις Η.Π.Α μετά το ξέσπασμα του Β' παγκοσμίου πολέμου, ενώ η Τέιλορ ήταν 7 χρονών. Ξεκίνησε την καριέρα της ως παιδί θαύμα το 1943, με την ταινία Σιωπηλός κατήγορος. Συνέχισε να γυρίζει ταινίες και τη δεκαετία του πενήντα και αποτέλεσε τη μεγαλύτερη σταρ του αμερικανικού κινηματογράφου.

Όπως διαβάζουμε στο el.wikipedia.org είχε προταθεί για βραβείο Όσκαρ 5 φορές και το έχει κερδίσει δύο, την πρώτη για την ταινία "Ζήσαμε στην Αμαρτία" του 1960 και τη δεύτερη για το "Ποιος Φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ" του 1966. Άλλες αξιόλογες ταινίες της είναι οι "Μια θέση στον ήλιο" του 1951, "Ο Γίγας του 1955", "Όσα δε σβήνει ο χρόνος" του 1957, "Λυσσασμένη Γάτα" του 1958 και "Ξαφνικά, Πέρυσι το Καλοκαίρι" του 1959.

Η Elizabeth Taylor παντρεύτηκε 8 φορές, εκ των οποίων τις δύο με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον. Αγαπούσε πολύ τα κοσμήματα, τα αρώματα και ήταν διάσημη για τα βιολετιά της μάτια.

Είχε τέσσερα παιδιά. Τους δύο γιους της Michael Howard (1953) και Christopher Edward (1955) τους απέκτησε με τον Michael Wilding, ( τον δεύτερο κατά σειρά σύζυγό της ) και την Elizabeth "Liza" Frances (1957) από τον τρίτο σύζυγό της, τον παραγωγό Mike Todd.Την τέταρτη κόρη της, Maria, την υιοθέτησε από τη Γερμανία. Τις διαδιακασίες τις είχε ξεκινήσει ενώ ήταν παντρεμένη με τον τέταρτο σύζυγό της Eddie Fisher. Ωστόσο, όταν τελικά ολοκληρώθηκε η διαδικασία της υιοθεσίας, είχε χωρίσει.

Το ειδύλλιό της με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον αποτελεί ένα απ' τα πιο αξιομνημόνευτα στην ιστορία του Χόλυγουντ. Η ηθοποιός πέθανε σε ιδιωτική κλινική του Λος Άντζελες από καρδιακή ανεπάρκεια σε ηλικία 79 ετών. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει κατατάξει έβδομη στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών.

Δείτε τα παιδιά της στο βίντεο που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved