Athens Science Festival 2019 Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Κάτι αλλάζει!

140 ερευνητικοί, ακαδημαϊκοί, εκπαιδευτικοί οργανισμοί, 100 διαφορετικά διαδραστικά δρώμενα , 60 εργαστήρια για παιδιά , 20 workshops ,30 ομιλίες ,3 εκθέσεις τέχνης και επιστήμης, ντοκιμαντέρ ,διαγωνισμοί, stand up science, ποικίλες δράσεις για κάθε ηλικία!

Athens Science Festival 2019 Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Κάτι αλλάζει!

Μέσα σε μία παγκόσμια και διαρκώς μεταβαλλόμενη πραγματικότητα, Κάτι αλλάζει! και στο Athens Science Festival 2019. Ο θεσμός που κάθε χρόνο αποκαλύπτει σε όλο και περισσότερους επισκέπτες τα μυστικά και τα θαύματα της επιστήμης, επιστρέφει για 6η χρονιά, από τις 3 έως τις 7 Απριλίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, και ανεβάζει τον πήχη ψηλά. Μετονομάζεται σε Athens Re-Science Festival και έρχεται κατευθείαν… από το μέλλον!

Ο κόσμος αλλάζει, κάθε μέρα όλο και πιο πολύ, με όλο και πιο γρήγορο ρυθμό. Η επιστήμη, η τεχνολογία, οι τέχνες, η ανθρώπινη εργατικότητα, δημιουργούν νέους θαυμαστούς δρόμους, νέες προοπτικές αλλά και νέες προκλήσεις. Αποτέλεσμα; Χρειάζεται, ατομικά αλλά και κοινωνικά, να αναθεωρούμε και να αναπροσαρμόζουμε τον τρόπο που προσεγγίζουμε τη γνώση και την καθημερινή μας ζωή. Στον 21ο αιώνα, η προσαρμοστικότητα και η συνεχής αλλαγή δεν είναι μόνο γόνιμες και εμπνευστικές– είναι, πλέον, αναγκαίες.

Φαντάσου, λοιπόν, έναν κόσμο όπου όλοι είμαστε ιδιοκτήτες ξενοδοχείων για μέλισσες, καλλιεργούμε λαχανικά στο μπαλκόνι μας, χρησιμοποιούμε ξανά τα παλιά διαφημιστικά banners και τα αθλητικά μας παπούτσια, τα παιδιά παίζουν στα δάχτυλα τα μυστικά των καταιγίδων, των κεραυνών και της μετεωρολογίας. Φαντάσου, ακόμα, έναν κόσμο όπου μικροοργανισμοί μετατρέπουν το βρόχινο σε πόσιμο νερό, τα θαλάσσια θηλαστικά προστατεύονται συστηματικά, ανανεώσιμες πηγές ενέργειες τροφοδοτούν τα σχολειά, «έξυπνες» πόλεις και υπολογιστές μάς βοηθούν να φροντίζουμε, κάθε στιγμή, τον πλανήτη μας.

Έναν τέτοιο κόσμο υποδεχόμαστε, φέτος, στο Athens Re-Science Festival 2019, και μαζί υποδεχόμαστε όλους εκείνους, μαθητές και ενήλικες, που ενθουσιάζονται με την ανθρώπινη εφευρετικότητα. Φιλοδοξούμε μικροί και μεγάλοι να γίνουν κοινωνοί της επιστήμης, να βιώσουν, να πειραματιστούν, να «λερώσουν τα χέρια τους» παίζοντας και δοκιμάζοντας. Στόχος μας φέτος είναι να εξερευνήσουμε όλοι μαζί ιδέες, εφαρμογές, και νέες πρακτικές ζωής – έτσι ώστε η πρόοδος, η ανάπτυξη, το μέλλον να εξασφαλίζουν την βιωσιμότητα στον πλανήτη μας.

Σε περιμένουμε να ζήσουμε μαζί την εμπειρία των ιδεών που αλλάζουν την ζωή μας, να ζήσουμε ένα ακόμα πιο συναρπαστικό Athens Re-Science Festival, να ζήσουμε τον υπέροχο κόσμο του μέλλοντος της επιστήμης, της ανθρωπότητας!

Και κάτι ακόμα…

Στην τελετή έναρξης του Athens Re-Science Festival, την Πέμπτη 4 Απριλίου, υποδεχόμαστε στη κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ τον εμπνευσμένο εξ-ερευνητή Christian Clot, CEO του Adaptation Group!

Ο Christian Clot δεν είναι η κλασική περίπτωση εξερευνητή, ο οποίος από πολύ μικρή ηλικία ξενυχτούσε πάνω από ένα χάρτη ονειρευόμενος το τέλειο ταξίδι. Το πάθος του για δημιουργία και επικοινωνία τον οδήγησε στο να συγγράψει αρκετά και διαφορετικού είδους βιβλία, από μυθιστορήματα και κόμικς, μέχρι βιβλία ιστορικού περιεχομένου. Είναι βραβευμένος για τις εξερευνήσεις του και έχει συμμετάσχει σε πολλά ντοκιμαντέρ. Το 2006, κατά τη διάρκεια των εξερευνήσεών του, ξεκίνησε έρευνα σχετικά με την ανθρώπινη προσαρμοστικότητα, μελετώντας τις γνωσιακές, ψυχολογικές και φυσιολογικές αλλαγές που προκαλούνται από την έκθεση του ανθρώπου σε πολύπλοκες περιβαλλοντικές συνθήκες.

Τίτλος ομιλίας: Πως μπορούμε να προσαρμοστούμε στον μελλοντικό κόσμο;

Ημερομηνία & ώρα: Πέμπτη 4 Απριλίου, 18.30. Η ομιλία του Christian Clot θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου της Ελλάδος.

*Το Athens Re-Science Festival διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo, το British Council, την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίνων, τον Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς φορείς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Φέτος, για πρώτη φορά το ASF19 εκτός από την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας τελεί και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας το οποίο, εκτός από την συμμετοχή στην διοργάνωση, παρουσιάζει θεματική ενότητα με θέμα την «Βιοοικονομία».
Στρατηγικός συνεργάτης του Φεστιβάλ είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερα science νέα με φεστιβαλική διάθεση. Stay tuned!

Ημέρες λειτουργίας:

Τετάρτη 3 Απριλίου έως Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Πληροφορίες: www.athens-science-festival.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved