Το φετινό TEDxKids@ilissos δεν ήταν απλώς ομιλίες, ήταν εμπειρία!

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου και οι δείκτες του ρολογιού δείχνουν ότι έχει φτάσει η ώρα για το TEDxKids@ilissos 2019!

Το φετινό TEDxKids@ilissos δεν ήταν απλώς ομιλίες, ήταν εμπειρία!

Κοιτώντας προς τα πίσω, ξέρουμε ότι τότε ξεκίνησε ένα ταξίδι, για μικρούς και μεγάλους, που θα τους συντροφεύει για την υπόλοιπη ζωή τους…

Το φετινό TEDxKids@ilissos δεν ήταν απλώς ομιλίες, ήταν ΕΜΠΕΙΡΙΑ! Ένα βιωματικό ταξίδι στον Χρόνο, σχεδιασμένο από την Χαρισμάθεια, και όλοι εμείς είχαμε στα χέρια μας ένα εισιτήριο για το ταξίδι αυτό!

Είδαμε ένα ολόκληρο θέατρο να είναι όρθιο και να χειροκροτάει τον 10χρονο Αντώνη που μιλούσε για ταξίδια στον χρόνο σαν να είναι καθηγητής πανεπιστημίου, τον Αλί, έναν 10χρονο πρόσφυγα που έμαθε Ελληνικά για να διηγηθεί την ιστορία του, τη 10χρονη Χριστίνα που κέρδισε τον καρκίνο στα 4 της, έχασε τον πατέρα της στα 6 της, αλλά στέκεται όρθια και δίνει μαθήματα ζωής. Είδαμε τον Σάββα Πούμπουρα να μιλάει για τον εθισμό στα videogames, να μοιράζεται την εμπειρία του. Είδαμε γονείς και παιδιά να βουρκώνουν, να δακρύζουν, να γελάνε ασυγκράτητα.. να θαυμάζουν, να μένουν με το στόμα ανοιχτό.

Και γύρω από όλα αυτά, μια υπέροχη ερμηνεία της Γιούλικας Σκαφιδά σε μία ιστορία που μας πήγε μέχρι τα αστέρια και από εκεί μέχρι το μέλλον, για να καταλήξουμε μέσα μας!

Περισσότεροι από 1.000 θεατές κατέκλισαν το Pierce, γέμισαν το Θέατρο και τα δύο simulcast από τα οποία παρακολουθούσαν οι γονείς!

Εκατοντάδες γονείς και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν παράλληλα workshop που είχαν σχεδιαστεί για αυτούς, ενώ ακολουθώντας τον χάρτη των δραστηριοτήτων, μικροί και μεγάλοι, είχαν την ευκαιρία να ψάξουν για το Δέντρο της Γνώσης με προτάσεις για βιβλία, την έκθεση πορτρέτων, με φωτογραφίες των παιδιών όπως φαντάζονται τον εαυτό τους σε 25 χρόνια, διάφορα STEM Challenges και ένα Escape Room!

Στο τέλος του TEDxKids@ilissos μας περίμεναν κληρώσεις για πλούσια δώρα, ταξίδια και υποτροφίες… Φεύγοντας κάθε παιδί με ένα μπαλόνι στο χέρι ήξερε ότι: για να πετάξει, πρέπει πρώτα να ελευθερωθεί!

Περισσότεροι από 150 άνθρωποι φρόντισαν ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά στην μεγαλύτερη εκπαιδευτική εμπειρία του 2019!

Μεγαλύτερη εμπειρία, μέχρι την επόμενη…

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved