Γονείς προσοχή! 5χρονη έκοψε τα μαλλιά της εξαιτίας ενός challenge διαδικτυακού παιχνιδιού

Εδώ και καιρό έχει σημάνει συναγερμός στις αρμόδιες αρχές για το διαδικτυακό παιχνίδι με την ονομασία Momo που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή δύο παιδιά στην Κολομβία.

Γονείς προσοχή! 5χρονη έκοψε τα μαλλιά της εξαιτίας ενός challenge διαδικτυακού παιχνιδιού

Τι είναι το Momo;

To Momo ξεκίνησε από το Μεξικό μέσω Facebook και ζητά από τον παίχτη να καλέσει έναν τηλεφωνικό αριθμό στο οποίο απαντά το avatar μια κοπέλας, η μορφή της οποία είναι παραμορφωμένη, παραπέμποντας σε άτομο που πάσχει από νευρική ανορεξία. Η κοπέλα αυτή προκαλεί τον παίχτη (challenge) να ολοκληρώσει τη ριψοκίνδυνη δοκιμασία που θα του βάλει η οποία ολοκληρώνεται με την αποστολή να «αυτοκτονήσει».

Το Momo έφτασε στην Αυστραλία

Ένα πεντάχρονο κορίτσι έκοψε τα μαλλιά του μετά την «πλύση εγκεφάλου» που της έγινε από το «αρρωστημένο» αυτό παιχνίδι που ακόμη κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.



Η Mum Sammi είναι καταρρακωμένη μετά το περιστατικό που συνέβη στην κόρη της. Η μικρή άρχισε να ακολουθεί τις οδηγίες της Momo όταν ξεπήδησε σαν διαφήμιση σε ένα από τα βίντεο που έβλεπε στο YouTube. Στο τέλος των οδηγιών μάλιστα, η Momo λέει στα παιδιά πως θα υπάρξουν συνέπειες αν δεν ολοκληρώσουν τη δοκιμασία τους.

Η μητέρα της μικρούλας ευχαριστεί το Θεό που η κόρη της δεν έκανε κάτι πιο σοβαρό στον εαυτό της. Η ίδια περιγράφει τη σκηνή σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα The Sun.

«Στεκόταν στη μέση του δωματίου έχοντας στο χέρι της το ψαλίδι της κουζίνας και στο πάτωμα υπήρχαν παντού μαλλιά. Τα υπέροχα ξανθά της μαλλιά, είχαν κοπεί κοντά στο κρανίο της και από τις δύο πλευρές του κεφαλιού της. Ξέσπασα σε κλάματα και με έπιασε κόμπος στο στομάχι όταν μου είπε "Η Momo με ανάγκασε να το κάνω". Είπε ότι η Momo θέλει όλοι να είναι καραφλοί και την κορόιδευε που είχε μακριά μαλλιά. Μάλιστα την απείλησε ότι θα της κάνει κακό αν δεν κόψει τα μαλλιά της!».

koritsaki momo epikindino paixnidi

Η μικρή όλη την εβδομάδα όμως έδειχνε κάποια σημάδια στη μητέρα της που η ίδια αγνόησε: «Θυμάμαι ότι συμπεριφερόταν περίεργα τις τελευταίες ημέρες. Πιστεύω ότι σε αυτό φταίει η Momo!».

Προσοχή σε όλους τους γονείς

Η μικρή ακόμη μιλάει για τη Momo. Αναφέρει συνέχεια ότι η Momo θα τη βρει και θα της πει ξανά τι να κάνει.

momo

Τι να κάνετε ως γονείς:

  • Αν δείτε το παιδί σας να συμπεριφέρεται περίεργα αναζητήστε στο ιστορικό των συσκευών που χρησιμοποιεί τα βίντεο τα οποία έχει δει.
  • Μιλήστε του για τους κινδύνους του διαδικτύου
  • Μην του επιτρέπετε να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο και να κάνει κλήσεις σε αριθμούς που δεν γνωρίζετε.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved