«Είναι σπουδαίο να ανακαλύπτεις τη μοναδικότητά σου»

Αυτό είναι το πιο σημαντικό μάθημα που έχει πάρει από τα «παιδιά» της η Κατερίνα Γιαννακοπούλου, ειδική παιδαγωγός και πρόεδρος του συλλόγου «ΑΛΜΑ»

«Είναι σπουδαίο να ανακαλύπτεις τη μοναδικότητά σου»

Τι είναι αυτό που μας ενώνει; Τι μας κάνει διαφορετικούς; Πού τέμνονται αυτά τα δύο και πού μπορεί να μας οδηγήσει η μοναδικότητά μας;

Κατά έναν περίεργο τρόπο έχουμε μάθει να ψάχνουμε γύρω μας ανθρώπους που μας μοιάζουν, που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με εμάς, τις ίδιες αντιδράσεις.

Κι όμως, τα πιο σημαντικά μαθήματα στη ζωή μπορούμε να τα πάρουμε από την επαφή με ανθρώπους που δεν μας μοιάζουν καθόλου.

Η Κατερίνα Γιαννακοπούλου δουλεύει εδώ και πολλά χρόνια με παιδιά με αυτισμό ή νοητική υστέρηση. Παιδιά τόσο ξεχωριστά μέσα στη διαφορετικότητά τους.

«Αυτό που έμαθα από τα παιδιά μου όλα αυτά τα χρόνια, είναι ότι είναι σπουδαίο να ανακαλύπτεις τη μοναδικότητά σου και μέσα από τη διαφορετικότητα να καταφέρνεις να γίνεσαι δημιουργικός. Δηλαδή αυτό που λέμε εμείς: την ανικανότητα να την κάνεις ικανότητα».

Τα παιδιά αυτά έχουν μάθει να ξεπερνούν τους εαυτούς τους κάθε μέρα που περνάει και ν’ αντιμετωπίζουν τα εμπόδια που συναντούν μπροστά τους αντιπαραβάλλοντας τη δημιουργικότητά τους.

Με τον ίδιο τρόπο που έχει μάθει να ξεπερνάει τον εαυτό της και η κ. Γιαννακοπούλου κάνοντας μία δουλειά απαιτητική, αγχωτική και πολλές φορές κουραστική. Οι ευθύνες, οι δυσκολίες και οι σωματικοί πόνοι δεν τη σταματούν. Έχει μάθει να τους αψηφά και να συνεχίζει προσφέροντας. Απλώς, τις μέρες που δυσκολεύεται περισσότερο αναζητά μία δυνατή λύση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved