Η συναισθηματική ασφάλεια ενός παιδιού, η καλύτερη ασπίδα του για το μέλλον του

Ασφάλεια πόσο σημαντική λέξη και πόσο πιο σημαντική η έννοια αυτής.

Η συναισθηματική ασφάλεια ενός παιδιού, η καλύτερη ασπίδα του για το μέλλον του

Από πολύ μικρή ηλικία το πρώτο πράγμα που αναζητούμε ως παιδιά είναι η ασφάλεια και ένα απάγκιο συναισθηματικό για να μπορέσουμε να χτίσουμε το κόσμο μας πάνω σε αυτό, πάνω σε στέρεες βάσεις όπου κανένας δεν θα μπορέσει να μας τις χαλάσει. Για πολλά παιδιά αυτό δεν είναι δεδομένο. Η ασπίδα τους, η οικογένεια τους δηλαδή, πολλές φορές χρειάζεται και η ίδια βοήθεια και στήριξη ή ακόμα πιο δύσκολα μπορεί να κρίνεται για ένα συγκεκριμένο διάστημα ακατάλληλη και αδύναμη για να σηκώσει το βάρος αυτής της ευθύνης.

Όταν δεν υπάρχει ασφάλεια τι;

Ο Ξενώνας Βρεφών των Παιδικών Χωριών SOS, που βρίσκεται στο Μαρούσι σε έναν ειδικά διαμορφωμένο και φιλόξενο «σπιτικό», είναι έτοιμος να αγκαλιάσει κάθε παιδί που το έχει ανάγκη με τον καλύτερο τρόπο με το προσωπικό να δίνει πάντα τον καλύτερο του εαυτό. Αλλά αρκούν μόνο οι καλές προθέσεις όταν η συγκεκριμένη δομή στηρίζεται μόνο στην ιδιωτική πρωτοβουλία;

Εδώ έρχεται να βοηθήσει με την δράση της, με μια σημαντική πρωτοβουλία η Anytime ακολουθώντας την κουλτούρα εταιρικής υπευθυνότητας της INTERAMERICAN, με τον Ξενώνα Βρεφών των Παιδικών Χωριών SOS. Η πράξη αυτή έρχεται ως φυσική συνέχεια της μακρόχρονης υποστήριξης της INTERAMERICAN στα Παιδικά Χωριά SOS, καθώς η Anytime για άλλη μία χρονιά προσέφερε 10.000 ευρώ για την κάλυψη μέρους των αναγκών της ηλεκτροδότησης και της θέρμανσης του Ξενώνα συμβάλλοντας με τον δικό της τρόπο.

Αρκεί αυτό όμως;

Όχι… γι’ αυτό και η Anytime το πήγε ένα βήμα παραπέρα. Επισκέφτηκε τον Ξενώνα Βρεφών SOS και δημιούργησε μία σειρά 5 διαφορετικών videos όπου οι αφανείς ήρωες της δομής περιγράφουν τον σκοπό τους, που δεν είναι άλλος η δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για το παιδί, είτε αυτό είναι μέσα στο πλαίσιο της βιολογικής του οικογένειας είτε σε ένα περιβάλλον μετεγκατάστασης, ανάδοχης οικογένειας ή σπίτι του ενός Παιδικού Χωριού SOS.

Η ασφάλεια είναι συνώνυμη της αγάπης;

Όχι… η αγάπη σε συνδυασμό με την ασφάλεια δημιουργούν το περιβάλλον εμπιστοσύνης που χρειάζεται για να μεγαλώσει ένα παιδί. Σύμφωνα με την Διευθύντρια Επικοινωνίας & Εύρεσης Πόρων των Παιδικών Χωριών SOS, κα. Έλσα Σταθοπούλου, το κύριο μέλημα του Ξενώνα είναι η προστασία του παιδιού σε πρώτη φάση και κυρίως η επίπονη δουλειά που γίνεται τόσο με το παιδί όσο και με την βιολογική του οικογένεια, όταν υπάρχει, ώστε να δημιουργηθεί αυτό το περιβάλλον. Δηλαδή, τα πρόσωπα φροντίδας δουλεύουν θεραπευτικά με το παιδί αλλά και με την ίδια την βιολογική οικογένεια με στόχο την βελτίωση της επικοινωνίας και κατ’ επέκταση τον όσον δυνατό καλύτερο τρόπο αποκατάστασης μετά. Γιατί όλα τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν με αγάπη, σεβασμό και ασφάλεια..

Ο Ξενώνας στη παρούσα φάση υποστηρίζει 17 παιδιά και τις οικογένειες τους, όχι μόνο κατά την φιλοξενία τους εκεί αλλά και την περίοδο της αποκατάστασής τους μετά. Η περίοδος αυτή είναι η λεγόμενη περίοδος μετα-παρακολούθησης κατά την οποία το προσωπικό της δομής συνεχίζει να υποστηρίζει το παιδί με επισκέψεις στο σπίτι και συστηματική υποστήριξη της οικογένειας.

Αφιέρωσε 2 λεπτά από τον χρόνο σου και δεν θα χάσεις…

Και όμως χρειάζονται 2 μόνο λεπτά από το χρόνο σου για να συμβάλλεις και εσύ μαζί με την Anytime σε αυτή την σημαντική ενέργεια παρακολουθώντας για αρχή το παρακάτω βίντεο και στην συνέχεια δείχνοντας την αγάπη και το ενδιαφέρον σου έμπρακτα. Δεν χρειάζονται πολλά παρά μόνο μια ξενάγηση από καρδιάς…



Αν θέλετε να ξεναγηθείτε και εσείς ψηφιακά στον κόσμο των Παιδικών Χωριών SOS και γνωρίστε από κοντά τους ανθρώπους που φροντίζουν τα παιδιά στα videos που ακολουθούν:

Μία ξενάγηση από καρδιάς

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved