Έξυπνες χρήσεις για να μην ξαναπετάξετε τα τσόφλια των αυγών

Την επόμενη φορά που θα φτιάξετε ομελέτα ή κέικ κρατήστε τα τσόφλια από τα αυγά που θα χρησιμοποιήσετε. 

Έξυπνες χρήσεις για να μην ξαναπετάξετε τα τσόφλια των αυγών

Τα κελύφη των αυγών δεν είναι τόσο άχρηστα όσο νομίζουμε κάθε φορά που τα πετάμε στον κάδο της κουζίνας. Υπάρχουν πολλές χρήσεις στις οποίες μπορούμε να τα αξιοποιήσουμ και να έχουμε από έναν προστατευμένο και όμορφο κήπο μέχρι σφιχτό δέρμα.

Πρώτα καθαρίστε τα κελύφη

Πριν επαναχρησιμοποιήσετε τα τσόφλια των αυγών θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρά και απαλλαγμένα από βακτήρια. Ξεπλύνετε τα κελύφη μέσα και έξω φροντίζοντας να αφαιρέσετε οποιοδήποτε υπόλειμμα ή μεμβράνη που μπορεί να έχει κολλήσει στο εσωτερικό τους. Στη συνέχεια ψήστε τα κελύφη, τοποθετώντας τα σε αντικολλητικό χαρτί, για περίπου 10 λεπτά.

Ισχυρό καθαριστικό

Τα τσόφλια των αυγών κάνουν ένα θαυμάσιο, μη τοξικό καθαριστικό για διάφορα σκεύη της κουζίνας όπως τα τηγάνια. Βάλτε σε ένα δοχείο σαπουνόνερο και μερικά τσόφλια από αυγά. Ανακατέψτε τα με λίγο σαπουνόνερο και καθαρίστε με το μίγμα τα σκεύη σας.

Στον κήπο

Τα αυγά είναι πλούσια σε ασβέστιο και άλλα μέταλλα που βοηθούν τον κήπο σας να ευδοκιμεί, γι’ αυτό κάνουν ένα καλό λίπασμα! Κόψτε μερικά τσόφλια σε μικρά κομμάτια και ρίξτε τα σε κάθε λάκκο που έχετε σκάψει πριν φυτέψετε το φυτό. Στη συνέχεια ρίχνετε επιπλέον κελύφη γύρω από τη βάση των φυτών σας κάθε δύο εβδομάδες. Μπορείτε επίσης να απομακρύνετε τα παράσιτα από τα φυτά σας, όπως γυμνοσάλιαγκες, σαλιγκάρια ακόμη και αδέσποτες γάτες! Απλά συνθλίψτε μερικά κελύφη αυγών και διασκορπίστε τα γύρω από τα λαχανικά και τα λουλούδια σας. Βάλτε σε ένα βάζο νερό μερικά κελύφη αυγών και ποτίστε με αυτό τα φυτά εσωτερικού χώρου. Μπορείτε τέλος να τα χρησιμοποιήσετε σαν γλάστρες για να φυτέψετε τους σπόρους σας. Ανοίξτε μια μικρή τρύπα στο κάτω μέρος τους, βάλτε μέσα λίγο χώμα και φυτέψτε έναν σπόρο. Όταν αρχίσει να μεγαλώνει μεταφυτέψτε τον στο μέρος που θέλετε.

Λευκαντικό πλυντηρίου

Βάλτε σε ένα πλέγμα μερικά τσόφλια αυγών και τοποθετήστε τα στο πλυντήριο ρούχων. Θα απομακρύνουν το γκριζάρισμα από τα λευκά σας.

Μάσκα προσώπου

Χτυπήστε τσόφλια αυγών στο μπλέντερ ή σε ένα γουδοχέρι. Στη συνέχεια αναμείξτε τη σκόνη με ένα ασπράδι αυγού χρησιμοποιήστε το μίγμα ως μάσκα προσώπου για σύσφιξη. Αφήστε τη να στεγνώσει στο πρόσωπό σας και έπειτα ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved