Πώς να καθαρίσετε και να αποθηκεύσετε τη δερμάτινη τσάντα σας

H αγορά μιας δερμάτινης τσάντας ή πορτοφολιού είναι μια επένδυση σε ένα αντικείμενο που θα διαρκέσει για πολλά χρόνια. Αυτή η επένδυση χρειάζεται προσοχή και καλό καθαρισμό.

Πώς να καθαρίσετε και να αποθηκεύσετε τη δερμάτινη τσάντα σας

Πριν καθαρίσετε την τσάντα σας

  1. Ανοίξτε όλα τα φερμουάρ και τα κουμπώματα και αδειάστε τη καλά από όλα τα αντικείμενα. Γυρίστε την ανάποδα και τινάξτε την για να αφαιρέστε όλα τα υπολείμματα.
  2. Αν η τσάντα διαθέτει επένδυση από ύφασμα τραβήξτε την εσωτερική επένδυση προς τα έξω. Χρησιμοποιήστε έναν κύλινδρο για τα χνούδια για να μαζέψετε τη σκόνη και τα ψίχουλα. Αν η τσάντα δεν έχει επένδυση από ύφασμα σκουπίστε το εσωτερικό της με ένα ελαφρώς βρεγμένο ύφασμα.
  3. Διαβάστε τις οδηγίες στις ετικέτες περιποίησης της τσάντας σας. Ακολουθήστε τις προτεινόμενες οδηγίες φροντίδας και προσπαθήστε να εντοπίσετε την αιτία τυχόν λεκέδων (μελάνι, τρόφιμα, γενική βρωμιά).

Πώς να την καθαρίσετε

Το δέρμα είναι ένα πορώδες, φυσικό υλικό που απορροφά εύκολα λάδια από το δέρμα σας και από άλλες πηγές. Ο τακτικός καθαρισμός - κάθε εβδομάδα - της τσάντας σας είναι ό,τι το καλύτερο. Αγοράστε ένα καλό σαπούνι για δέρμα. Προσθέστε μερικές σταγόνες σε ζεστό νερό. Βουτήξτε ένα καθαρό, απαλό πανί στο μίγμα. Στύψτε το καλά και σκουπίστε το εξωτερικό μέρος της δερμάτινης τσάντας σας. Μην χρησιμοποιείτε έγχρωμο πανί, αλλά λευκό, γιατί είναι δυνατή η μεταφορά χρωμάτων. Αφού σκουπίσετε περάστε την τσάντα σας με ένα άλλο μαλακό λευκό πανί για να τη στεγνώσετε. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε σκληρά προϊόντα καθαρισμού στο δέρμα όπως αντιβακτηριακά μαντηλάκια, μωρομάντηλα, καθαριστικά με αμμωνία ή αλκοόλ ή σκληρή βούρτσα.

Για να αφαιρέσετε λεκέδες από τρόφιμα, λάδι, κρασί

Πασπαλίστε τον λεκέ με σκόνη ταλκ ή καλαμποκάλευρο ή μαγειρική σόδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια φέτα ψωμιού για να απορροφήσετε το λεκέ. Ένας άλλος τρόπος είναι να ανακατέψετε ένα μέρος κρέμας ταρτάρ με ένα μέρος χυμό λεμονιού. Εφαρμόστε την μίγμα στον λεκέ και αφήστε το να καθίσει για δέκα λεπτά. Στη συνέχεια σκουπίστε. Αφήστε να στεγνώσει καλά και επαναλάβετε εάν είναι απαραίτητο.

Faux δέρμα

Η φροντίδα μιας faux δερμάτινης τσάντας είναι πολύ πιο απλή από τη φροντίδα μιας δερμάτινης. Το μυστικό είναι ο τακτικός καθαρισμός με ήπιο σαπούνι ή απορρυπαντικό. Απλά αναμίξτε λίγο ήπιο σαπούνι με ζεστό νερό και σκουπίστε με ένα καθαρό, απαλό λευκό πανί. Στη συνέχεια σκουπίστε με ένα βρεγμένο ύφασμα και στεγνώστε με ένα άλλο μαλακό πανί.

Αποθήκευση

Ποτέ μην φυλάσσετε τις δερμάτινες σε πλαστικές σακούλες. Το πλαστικό μπορεί να κολλήσει στο δέρμα και να το καταστρέψει ή να δημιουργήσει υγρασία που μπορεί να οδηγήσει σε μούχλα. Χρησιμοποιήστε μια παλιά μαξιλαροθήκη ή μια βαμβακερή σακούλα για να αποφύγετε τη συσσώρευση σκόνης κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης εκτός εποχής. Η τσάντα υφάσματος θα επιτρέψει στο δέρμα να αναπνεύσει και να παραμείνει απαλό. Μην τις κρεμάτε. Φυλάξτε τις σε όρθια ή επίπεδη θέση για να διατηρεί το σχήμα της.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved