Πώς να χρησιμοποιήσετε το βαμβάκι στην καθαριότητα του σπιτιού

Το βαμβάκι δεν μας εξυπηρετεί μόνο για να περιποιηθούμε πληγές ή να ξεβάψουμε τα νύχια μας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το βαμβάκι στην καθαριότητα του σπιτιού

Χρησιμοποιώντας μπάλες από βαμβάκι, νερό και απλά υλικά που έχουμε στο σπίτι – όπως ξύδι και σόδα- μπορούμε να απαλλαγούμε από λεκέδες, μικρόβια και βακτήρια, ακόμα και από ανεπιθύμητα έντομα!

Αφαιρέστε τα άλατα

Όταν η βρύση της κουζίνας ή του μπάνιου και άλλα εξαρτήματα αρχίζουν να φαίνονται θαμπώνουν και να αποκτούν υπολείμματα από τα άλατα του νερού φτιάξτε ένα μίγμα με νερό και λευκό ξύδι και περάστε τα σημεία που
θέλετε με ένα βαμβάκι.

Απομακρύνετε δυσάρεστες οσμές από το μπάνιο σας

Τοποθετήστε μερικές σταγόνες γλυκού αιθέριου ελαίου, όπως κανέλα ή πορτοκάλι, σε μερικές μπάλες από βαμβάκι. Τοποθετήστε τα σε ένα μικρό μπολ και βάλτε το σε ένα ράφι στο μπάνιο σας. Θα περιορίσει τις δυσάρεστες οσμές και θα ανανεώσει τον αέρα.

Απολυμάνετε δύσκολα σημεία

Οι δύσκολες γωνίες, τα στόρια, τα τηλεχειριστήρια ή οι διακόπτες φωτός είναι σημεία δύσκολα να καθαριστούν. Λίγο βαμβάκι βουτηγμένο σε λευκό ξύδι ή οινόπνευμα θα σας βοηθήσει να απομακρύνεται τη βρωμιά εξουδετερώνοντας ταυτόχρονα και τα μικρόβια.

Απομακρύνετε τα έντομα από το πικνίκ σας

Για να εμποδίσετε τα μυρμήγκια να καταστρέψουν το πικνίκ σας δοκιμάστε αυτό το κόλπο: Βρέξτε ένα κομμάτι βαμβάκι με λίγο νερό, ζάχαρη και βόρακα και τοποθετήστε το σε ένα μικρό πιάτο. Το μείγμα θα προσελκύσει και θα σκοτώσει τα έντομα (απλά φροντίστε να κρατήσετε τα κατοικίδια ζώα μακριά από την παγίδα).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved