10 συμβουλές καθαριότητας που δεν θα πιστεύετε ότι υπάρχουν!

Μικρά τεχνάσματα για να αποκτήσετε ένα πεντακάθαρο σπίτι στη στιγμή.

10 συμβουλές καθαριότητας που δεν θα πιστεύετε ότι υπάρχουν!

Συγκεντρώσαμε για εσάς δέκα φυσικές, φτηνές, γρήγορες, χρήσιμες και ευχάριστες συμβουλές καθαριότητας - χρησιμοποιώντας τα πάντα, από αλουμινόχαρτο μέχρι ξύδι και λεμόνια - που θα σας εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα όταν καθαρίζετε το σπίτι σας.

1. Χρησιμοποιήστε ένα υγρό γάντι από καουτσούκ για να αφαιρέσετε τις τρίχες των κατοικίδιων
Βρέξτε ένα γάντι από καουτσούκ με νερό, φορέστε το και περάστε με το χέρι σας πάνω από τους καναπέδες και τις κουρτίνες σας. Θα απορροφήσει τις τρίχες που αφήνουν η γάτα ή ο σκύλος σας.

2. Χρησιμοποιήστε παλιά καλσόν για να μην ρουφάει η ηλεκτρική σας σκούπα διάφορα αντικείμενα
Μην πετάτε τα παλιά σας καλσόν. Περάστε το ένα «πόδι» από το ακροφύσιο της σκούπας σας. Θα απορροφάει τις σκόνες και τα ψίχουλα αλλά θα αποφύγετε να «ρουφήξει» κατά λάθος κέρματα ή άλλα αντικείμενα.

3. Καθαρίστε φυσικά τον φούρνο μικροκυμάτων σας με ένα φλιτζάνι νερό
Τοποθετήστε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με χυμό μισού λεμονιού στον φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή ρύθμιση για ένα ή δύο λεπτά. Αφήστε το μείγμα στον φούρνο με την πόρτα κλειστή για 5 λεπτά για να κάνει ο ατμός το έργο του και στη συνέχεια σκουπίστε εύκολα το εσωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων. Το λεμόνι θα μυρίσει καθαρό και φρέσκο!

4. Φτιάξτε φυσικό αρωματικό καθαρισμού με ξύδι
Δεν αντέχετε τη μυρωδιά των ψαριών και της τηγανητής πατάτας; Αναμίξτε ένα μέρος λευκό ξύδι με ένα μέρος νερού για να φτιάξετε ένα οικιακό σπρέι. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε μερικά φρέσκα βότανα στο μείγμα σας – όπως το φασκόμηλο- για να ενισχύσετε την όμορφη μυρωδιά του χώρου σας.

5. Τοποθετήστε ένα λεμόνι στο ψυγείο για να απομακρύνετε τις άσχημες μυρωδιές
Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και βάλτε το ένα μέρος στο επάνω ράφι και το άλλο μισό στο τελευταίο, για να καλύψετε τυχόν δυνατές μυρωδιές στο ψυγείο σας.

6. Απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του καμένου φαγητού με αλάτι
Κάψατε το δείπνο σας; Για να απομακρύνεται την δυσάρεστη μυρωδιά του καμένου απλά πασπαλίστε με λίγο αλάτι τις καμένες επιφάνειες.

7. Αφαιρέστε λιπαρά δακτυλικά αποτυπώματα από τους τοίχους με λευκό ψωμί
Ακούγεται παράξενο, αλλά αν τρίψετε τα σημάδια από τα παιδικά δαχτυλάκια στους τοίχους με μια φέτα λευκό ψωμί θα δείτε άμεσα, καθαρά αποτελέσματα!

8. Απομακρύνετε τη μυρωδιά μούχλας από το πλυντήριο ρούχων με ξύδι
Σε άδειο από ρούχα πλυντήριο ρίξτε ένα φλιτζάνι άσπρο ξίδι στο εσωτερικό του και προγραμματίστε το σε μια σύντομη πλύση με ζεστό νερό. Αυτό δεν θα απομακρύνει μόνο τη μυρωδιά της μούχλας αλλά θα απομακρύνει και τυχόν βακτήρια.

9. Καθαρίστε το σίδερο με αλάτι και αλουμινόχαρτο
Αν έχετε βρώμικο σίδερο, αφαιρέστε καθαρίστε την πλάκα του με αλάτι και αλουμινόχαρτο. Ενεργοποιήστε το σίδερο και σιδερώστε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου πασπαλισμένο με αλάτι.

10. Αποκαταστήστε τις τρύπες από τα καρφιά στον τοίχο με οδοντόκρεμα
Μπορεί να σας φανεί πολύ περίεργο αλλά με η οδοντόκρεμα μπορεί να είναι μια πολύ καλή λύση για να γεμίσετε μια τρύπα που έγινε από καρφί στον τοίχο ειδικά αν βιάζεστε. Και για να μην φαίνεται η διαφορά μπορείτε να χρωματίσετε το κομμάτι της οδοντόκρεμας με χρώμα ζαχαροπλαστικής στην απόχρωση του τοίχου σας!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved