Από τη σύλληψη στη γέννηση: Γιγάντια γλυπτά απεικονίζουν μοναδικά την πορεία της ζωής (pics & vid)

Δεκατέσσερα γιγαντιαία χάλκινα γλυπτά απεικονίζουν την πορεία της ζωής από τη σύλληψη ως τη γέννηση σε κεντρικό δρόμο του Κατάρ.

Από τη σύλληψη στη γέννηση: Γιγάντια γλυπτά απεικονίζουν μοναδικά την πορεία της ζωής (pics & vid)

Η τεράστια υπαίθρια εγκατάσταση, που ονομάζεται «Το θαυμαστό ταξίδι», δείχνει ένα έμβρυο που αναπτύσσεται στη μήτρα και κορυφώνεται με ένα άγαλμα ενός μωρού αμέσως μετά τη γέννηση. Τα γλυπτά είναι δημιουργίες του Βρετανού καλλιτέχνη Damien Hirst και είναι τοποθετημένα έξω από το νοσοκομείο Sidra Medicine στη Ντόχα.

Τα γλυπτά αποκαλύφθηκαν αρχικά τον Οκτώβριο του 2013, αλλά στη συνέχεια καλύφθηκαν για να προστατευθούν από οικοδομικές εργασίες στο νοσοκομείο, για να ξεσκεπαστούν τελικά και πάλι πριν από λίγο καιρό.

Στόχος του νοσοκομείου με την εγκατάσταση αυτή ήταν να δημιουργήσει συζητήσεις και να τραβήξει την προσοχή σε θέματα που αφορούν στην υγειονομική περίθαλψη των γυναικών και των μωρών. Δεν είναι όμως τα μόνα έργα τέχνης που καλούνται να παίξουν αυτό τον ρόλο καθώς το νοσοκομείο είναι διακοσμημένο με μια σειρά έργων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο στην προσπάθειά των υπευθύνων του να ανοίξουν διάλογο για θέματα μητρότητας αλλά και να βοηθήσουν τους ασθενείς να έχουν καλή ψυχολογία.

Δείτε τα καταπληκτικά αυτά αγάλματα στο video και την gallery.

Πηγή φωτογραφιών: Instagram hashtag #sidramedicine

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved