Λάθη που κάνετε όταν σιδερώνετε και πώς να τα διορθώσετε

Το σιδέρωμα  των ρούχων είναι ένα «αναγκαίο κακό» ειδικά για τη ζωή κάθε μαμάς!

Λάθη που κάνετε όταν σιδερώνετε και πώς να τα διορθώσετε

Όσα μέλη και αν έχει οικογένεια θα έρθει μια ημέρα που τα ασιδέρωτα θα σχηματίζουν στοίβες! Ειδικά όταν τα παιδιά είναι μικρά και το πλυντήριο δεν προλαβαίνει να ξεκουραστεί!

Το σιδέρωμα, για τις περισσότερες γυναίκες, είναι μια από τις πιο δυσάρεστες δουλειές του νοικοκυριού και ταυτόχρονα μια από τις πιο απαραίτητες. Κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει και να κάνει το κάνει λίγο πιο ευχάριστο και πιο γρήγορη τη διαδικασία είναι η καλή κατάσταση του σίδερου αλλά και μερικά ακόμη μυστικά σιδερώματος.

Διαβάστε παρακάτω ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε όταν σιδερώνουμε και πώς μπορείτε να τα διορθώσετε για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα:

Τα υφάσματα είναι πολύ στεγνά: Τα πολύ στεγνά υφάσματα δεν σιδερώνονται καλά. Περάστε το ύφασμα με ένα σπρέι για σιδέρωμα ή ψεκάστε το με λίγο νερό για να καλύτερο αποτέλεσμα.

Σιδερώνετε τα πιο ευαίσθητα υφάσματα στο τέλος: Τα σίδερα χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να κρυώσουν παρά για να ζεσταθούν, οπότε ξεκινήστε το σιδέρωμα με τα υφάσματα που χρειάζονται τη χαμηλότερη θερμοκρασία, όπως το μετάξι. Προχωρήστε στα βαμβακερά και τα λευκά είδη. Αν σιδερώσετε με την αντίθετη σειρά κινδυνεύετε να καταστρέψετε τα ρούχα σας.

Δεν προσαρμόζετε τη θερμοκρασία: Προσαρμόστε τη θερμοκρασία ανάλογα με το ύφασμα που σιδερώνετε. Εάν το ρούχο σας είναι κατασκευασμένο από ένα μίγμα υφασμάτων επιλέξτε τη ρύθμιση για το πιο λεπτό ύφασμα.

Δεν χρησιμοποιείτε νερό βρύσης: Τα σίδερα σήμερα μπορούν να χειριστούν το νερό της βρύσης καλύτερα από τα παλαιότερα μοντέλα. Εκτός εάν το νερό της περιοχής σας είναι εξαιρετικά σκληρό, δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσετε απεσταγμένο νερό. Για περιοχές με πολύ σκληρό νερό της βρύσης, ανακατεύουμε 50/50 με απεσταγμένο.

Δεν καθαρίζετε το σίδερο: Αν η πλάκα του σίδερου σας δεν καθαρίζεται συχνά μπορεί να λερώσει τα ρούχα σας.

Αποθηκεύετε το σίδερο με νερό μέσα σε αυτό: Πάντοτε να αδειάζετε όσο νερό έχει μείνει μέσα στο σίδερο γιατί η ποσότητα που μένει μπορεί να βλάψει τα εσωτερικά του μέρη ή την πλάκα του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved