Πώς να επαναχρησιμοποιήσετε με έξυπνο τρόπο διάφορα οικιακά αντικείμενα

Πολλά αντικείμενα που έχουμε στο σπίτι μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τρόπους που ούτε τους φανταζόμαστε!

Πώς να επαναχρησιμοποιήσετε με έξυπνο τρόπο διάφορα οικιακά αντικείμενα

Η επανάχρηση αντικειμένων είναι πάντα μια καλή ιδέα. Τόσο για λόγους οικονομίας όσο και για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος: λιγότερα σκουπίδια.

Χαρτί περιτυλίγματος με φυσαλίδες, οδοντόκρεμα, καμένα κεριά αλλά και απολυμαντικό χεριών είναι μερικά από αυτά που η χρήση τους δεν σταματά σε αυτή που ξέρουμε.

Διαβάστε παρακάτω πώς μπορείτε να εκμεταλλευτείτε έξυπνα αντικείμενα και υλικά, που ήδη χρησιμοποιείτε στο σπίτι, και για άλλες οικιακές χρήσεις:

Χαρτί περιτυλίγματος με φυσαλίδες αέρα
Χρησιμοποιήστε το στα συρτάρια του ψυγείου σας με τα λαχανικά! Επιτρέπει την κυκλοφορία ψυχρού αέρα κάτω από τα λαχανικά σας (διατηρώντας τα πιο φρέσκα) και αν το συρτάρι λερωθεί, μπορείτε απλά να πετάξετε το περιτύλιγμα και να βάλετε καινούργιο.

Κεριά
Τοποθετήστε σε ένα ρεσό ένα παλιό κερί και επαναχρησιμοποιήσετε το. Ή χρησιμοποιήστε τα παλιά λευκά κεριά για να διατηρήσετε τα είδη υγιεινής σας ή άλλα αδιάβροχα αντικείμενα καθαρά τρίβοντας τα με το κερί. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμη και για να σταματήσουν οι μεντεσέδες (στις πόρτες, τα παράθυρα) να τρίζουν!

Οδοντόκρεμα
Η οδοντόπαστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλές οικιακές εφαρμογές. Για παράδειγμα μπορείτε να τρίψετε με αυτή χάλκινα αντικείμενα και να τα κάνετε να λάμπουν και πάλι! Μέχρι την επόμενη φορά που θα τα ξαναπεράσετε με οδοντόκρεμα τα αντικείμενα προστατεύστε τα με μια ελαφριά επίστρωση από ελαιόλαδο ή λεμόνι. Αν τα νύχια σας είναι κίτρινα αφαιρέστε οποιοδήποτε βερνίκι και επαναφέρετε τη φυσική τους λάμψη με οδοντόπαστα λεύκανσης! Εφαρμόστε την οδοντόκρεμα στα νύχια και αφήστε την να καθίσει για μια ώρα.

Απολυμαντικό χεριών
Γνωρίζατε ότι το απολυμαντικό χεριών μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για αποσμητικό χώρου; Σκοτώνει βακτήρια που προκαλούν οσμές και άλλα μικρόβια. Επίσης μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε τις ενοχλητικές αυτοκόλλητες ετικέτες τιμών από ένα δώρο. Το αλκοόλ στο απολυμαντικό λειτουργεί για να αποκολληθεί η κόλλα. Απλά τρίψτε λίγο στο σημείο και αφήστε το να καθίσει για μερικά λεπτά, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα νόμισμα για να το ξύσετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved