Πώς να απαλλαγείτε με απλό τρόπο από καθημερινούς λεκέδες και μυρωδιές

Συμβουλές για να απομακρύνετε λεκέδες, μυρωδιές και βακτήρια από υφάσματα και καθημερινά αντικείμενα.

Πώς να απαλλαγείτε με απλό τρόπο από καθημερινούς λεκέδες και μυρωδιές

Υπάρχουν μερικά μικρά μυστικά που θα μπορούσαν να μας γίνουν απλή συνήθεια και να μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από εκνευριστικούς λεκέδες στα ρούχα, μυρωδιές στα παπούτσια ή τις ντουλάπες, βακτήρια που μας «απειλούν» χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε.

Διαβάστε μερικά από αυτά:

Αφαιρέστε λιπαρούς λεκέδες από τα ρούχα
Έπεσε σάλτσα στο πουκάμισό σας; Τρίψτε λίγο απορρυπαντικό πιάτων στο λεκέ και ξεπλύνετε με νερό.

Απαλλαγείτε από τους λεκέδες του ιδρώτα
Εάν θέλετε να διατηρήσετε τα λευκά σας πραγματικά λευκά τρίψτε υγρό απορρυπαντικό στην περιοχή και αφήστε το να καθίσει 15 λεπτά. Στη συνέχεια – για να τα βάλετε στο πλυντήριο- διαχωρίστε τα λευκά από τα χρωματιστά και πλύνετε τα με μια πλήρη δόση λευκαντικού απορρυπαντικού στο πιο καυτό νερό.

Καθαρίστε την τσάντα / το πορτοφόλι σας
Είναι αξιοσημείωτο πως κάποια πράγματα που αγγίζουμε καθημερινά, σπάνια τα καθαρίζουμε – η τσάντα και το πορτοφόλι μας είναι ένα αυτά. Περίπου το ήμισυ όλων των γυναικείων τσαντών έχουν διάφορα βακτήρια οπότε το να τις σκουπίζουμε με ένα απολυμαντικό μαντηλάκι καθημερινά είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε.

Αντιμετωπίστε τη μυρωδιά της μούχλας στην ντουλάπα
Ακριβώς όπως και στο ψυγείο σας έτσι και στη ντουλάπα σας μπορείτε να τοποθετήσετε ένα ανοικτό κουτί μαγειρικής σόδας για να απομακρύνει τις δυσάρεστες μυρωδιές από τα υφάσματα.

Καθαρίστε τα αθλητικά παπούτσια / απομακρύνετε τις μυρωδιές
Χρησιμοποιείστε μια οδοντόβουρτσα για να τρίψετε τα αθλητικά σας παπούτσια. Ρίξτε στο εσωτερικό τους μαγειρική σόδα και αφαιρέστε την πριν τα ξαναφορέσετε. Θα μοιάζουν και θα μυρίζουν σαν καινούργια!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved