Πώς να αφαιρέσετε τις τρίχες των κατοικίδιων από τον καναπέ σας

Για να είναι έτοιμος να υποδεχθεί τους καλεσμένους σας τα Χριστούγεννα.

Πώς να αφαιρέσετε τις τρίχες των κατοικίδιων από τον καναπέ σας

Η αφαίρεση των τριχών των κατοικίδιων ζώων από τον καναπέ - ή από οποιαδήποτε άλλα έπιπλα- είναι δύσκολη επειδή δεν θέλετε να βλάψετε την ταπετσαρία τους. Ευτυχώς, είναι δυνατό να απομακρύνεται απαλά και αποτελεσματικά τις τρίχες των κατοικίδιων χωρίς να βλάψετε το ύφασμά τους.

Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας ένα γάντι από καουτσούκ. Βάλτε τα γάντια σας και τρίψτε τον καναπέ. Ο στατικός ηλεκτρισμός που δημιουργείται ανάμεσα στο καουτσούκ και το ύφασμα μετατρέπει το γάντι σε «αγωγό» και οι τρίχες κολλάνε επάνω του. Αυτή είναι μια εύκολη και ήπια μέθοδος.

Μια άλλη επιλογή είναι να βρέξετε το γάντι από καουτσούκ πριν σκουπίσετε τον καναπέ. Η γούνα θα κολλήσει στο νερό και στο γάντι, γεγονός που καθιστά εύκολο τον καθαρισμό - το μόνο που έχετε να κάνετε μετά είναι ξεπλύνετε το γάντι με νερό. Καλύτερα να μη το ξεπλύνετε στον νεροχύτη για να μην κινδυνεύσετε να βουλώσει η αποχέτευση από τις τρίχες. Καλύτερα να το ξεπλύνετε με το λάστιχο που έχετε στο μπαλκόνι ή την αυλή σας. Ή απλώς αφαιρέσετε τις συστάδες με το χέρι και να πετάξτέ τες στα σκουπίδια.

Τέλος, μπορείτε να δοκιμάστε να βουρτσίσετε τον καναπέ με ένα μίγμα νερού και μαλακτικού ρούχων. Θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα, με την περίπτωση που χρησιμοποιήσετε το βρεγμένο γάντι, μόνο που τώρα θα χρειαστεί να μαζέψετε τις συστάδες από τις τρίχες με το χέρι και να τις πετάξετε στα σκουπίδια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved