Κατερίνα Παπουτσάκη: Αυτή είναι η εξέταση εγκυμοσύνης που «σιχαίνεται» (pics)

«Εσείς, την παλέψατε;», ρωτάει η Κατερίνα Παπουτσάκη τις άλλες μαμάδες!

Κατερίνα Παπουτσάκη: Αυτή είναι η εξέταση εγκυμοσύνης που «σιχαίνεται» (pics)

«Καμπύλη γλυκόζης. Η ΠΙΟ ΣΙΧΑΜΕΝΗ ΕΞΈΤΑΣΗ ΕΒΕΡ. Οι μανούλες ξέρετε!!!! Μόλις ήπια το απαίσιο πανγλυκο υγρό και σε λίγο ξεκινούν οι αφαιμαξεις. Εσείς την παλεψατε? #μικρομουπικουνακισελατρευω #σιγασιγαμπαινουμεστονεβδομο #ποσομαποσοαγαπωτοπικουνακιτογλυκο #pregnancy #tests #glucoselevels #glucosetolerencetest», ήταν το σχόλιο της γνωστής ηθοποιού πριν μερικά λεπτά στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η Κατερίνα Παπουτσάκη, στις φωτογραφίες δείχνει το χέρι της και το τατουάζ της, ενώ παράλληλα ζητά από τις μαμάδες μια επιβεβαίωση στο ερώτημά της, θέλοντας να γνωρίζει ότι δεν είναι η μόνη που νιώθει «κάπως» σε αυτή την εξέταση.

Ποια είναι αυτή η εξέταση;

Η καμπύλη σακχάρου ή δοκιμασία ανοχής γλυκόζης, μετρά την ικανότητα του οργανισμού να χρησιμοποιεί τη ζάχαρη (γλυκόζη) για την παραγωγή ενέργειας.

Πώς γίνεται η εξέταση που έκανε πριν λίγο η Κατερίνα Παπουτσάκη και γιατί δεν την αντέχει;

Τρεις μέρες πριν από την εξέταση, η έγκυος πρέπει να ακολουθήσει μια ισορροπημένη διατροφή που να περιέχει τουλάχιστον 150 γραμμάρια υδατανθράκων την ημέρα, φρούτα, ψωμί, δημητριακά, λαχανικά, όπως πατάτες, φασόλια και καλαμπόκι, που είναι καλή πηγή υδατανθράκων. Έτσι το πάγκρεας θα ανταποκριθεί καλύτερα στην εξέταση. Δεν πρέπει να φάει, να πιει, να καπνίσει ή να ασκηθεί έντονα, τουλάχιστον 8 ώρες πριν την εξέταση.

Την ημέρα της εξέτασης η εγκυμονούσα επισκέπτεται το μικροβιολογικό εργαστήριο το πρωί, νηστική (μόνο νερό επιτρέπεται). Στο εργαστήριο γίνεται η πρώτη αιμοληψία για έλεγχο του σακχάρου. Στη συνέχεια θα της ζητείται να πιει ένα ποτήρι νερό, μέσα στο οποίο έχουν διαλυθεί 75g άνυδρης γλυκόζης (μια σκόνη γλυκόζης που μπορεί κανείς να προμηθευτεί από το φαρμακείο). Νερό που είναι πάρα πολύ γλυκό!

Ακολουθούν 2 ώρες αναμονής, κατά τις οποίες θα πρέπει η μέλλουσα μαμά να παραμείνει στο εργαστήριο ήρεμη και χωρίς να φάει κάτι. Μετά από 2 ώρες γίνεται άλλη μια αιμοληψία για να διαπιστωθεί πόσο έχει ανέβει το σάκχαρο. Φυσιολογικά, το σάκχαρο στις 2 ώρες πρέπει να είναι κάτω από 140 mg/dl. Η διάγνωση του διαβήτη γίνεται αν το σάκχαρο έχει φτάσει (ή ξεπεράσει) τα 200 mg/dl. Οι ενδιάμεσες τιμές χαρακτηρίζονται ως «διαταραγμένη ανοχή στη γλυκόζη».

Όπως φαίνεται και από τα σχόλια άλλων μαμάδων που την ακολουθούν, δεν είναι η μόνη που δεν αντέχει την συγκεκριμένη εξέταση. Δείτε παρακάτω μερικά από τα σχόλια που έκαναν κάτω από τις φωτογραφίες της.

«Λοιπόν η χειρότερη εβερ όπως το είπες! Καλύτερα να έτρωγες μια γλυκιά μπουγάτσα και να πηγαίνεις... εγώ αυτό θα κάνω σε περίπτωση δεύτερης εγκυμοσύνης»

«Θα συμφωνήσω ήταν πολύ " μπλιαχ"...και η αναμονή τρελή!Όλα να πάνε καλα»

«Απαισιο, εμενα μου ερχοταν ναυτια συνεχεια κ δν μπορουσα να το πιω... Κουραγιο».

Δείτε τις φωτογραφίες της Κατερίνας Παπουτσάκη παρακάτω:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved