Μικρά μυστικά για να μυρίζει όμορφα το σπίτι σας

Με απλά υλικά.

Μικρά μυστικά για να μυρίζει όμορφα το σπίτι σας

Έρχονται γιορτές και καλεσμένοι. Εκτός από τη γενική καθαριότητα που κάνουμε πάντα αυτές τις μέρες θέλουμε το σπίτι μας να μοσχομυρίζει.

Χρησιμοποιώντας πολύ απλά υλικά και κάνοντας εύκολες, αλλά έξυπνες, κινήσεις μπορείτε να έχετε μια αίσθηση φρεσκάδας σε όλους τους χώρους του σπιτιού σας.

Παρακάτω σας δίνουμε μερικές ιδέες:

Φτιάξτε το δικό σας αρωματικό χώρου: Βάλτε σε ένα μπολ με βραστό νερό φέτες από πορτοκάλι, μήλο, κανέλα ή διάφορα βότανα, όπως λεβάντα, μέντα. Το ίδιο μίγμα μπορείτε να το τοποθετήσετε σε μικρά βαζάκια και να το τοποθετήσετε σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Η θερμότητα θα μεταφέρει τη γλυκιά μυρωδιά σε όλο το σπίτι.

myrodies spiti 2

Τοποθετήστε αρωματικά κεριά στα σωστά σημεία: Τα αρωματικά κεριά είναι ένας εύκολος τρόπος για να έχετε όμορφες μυρωδιές στο σπίτι, αλλά τα σημεία που θα τα τοποθετήσετε μπορεί να αυξήσουν την αποτελεσματικότητά τους. Μπορείτε για παράδειγμα να τα τοποθήσετε, χωρίς να τα ανάψετε φυσικά, μέσα στις ντουλάπες σας. Έτσι κάθε φορά που θα ανοίγετε την πόρτα θα έχετε μια ωραία μυρωδάτη έκπληξη που θα περνάει και στα υφάσματα.

Καθαρίστε τις αποχετεύσεις: Πολλές φορές οι οσμές έρχονται και από τον νεροχύτη. Ρίξτε στην αποχέτευση μια κούπα απορρυπαντικού με άρωμα λεμόνι και αφήστε το νερό να τρέξει. Αν μυρωδιά επιμένει, ρίξτε ένα 1/2 φλιτζάνι σόδα και ζεστό νερό.

Βάλτε φυτά στον χώρο σας: Τα φυτά μέσα στο σπίτι καθαρίζουν τον αέρα ενώ ομορφαίνουν το σπίτι. Προτιμήστε γεράνια, γιασεμί, ευκάλυπτο ή βότανα όπως π.χ. ρίγανη.

Ψεκάστε τους αεραγωγούς: Ψεκάστε τους αεραγωγούς με ένα αποσμητικό χώρου. Καθώς ο αέρας μεταφέρεται θα μεταφέρει την ωραία μυρωδιά σε όλα τα δωμάτια.

Ενεργοποιήστε τον φούρνο: Όταν έχετε καλεσμένους κάτι θα έχετε ετοιμάσει. Μυρωδιές από κουλουράκια κανέλας, για παράδειγμα, κάνουν το σπίτι να μοσχομυρίζει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved