Το καλύτερο babyswimming της Ευρώπης βρίσκεται.. στην Ελλάδα!

Το baby swim είναι μια δραστηριότητα που αποδεδειγμένα κάνει καλό στα βρέφη και τα νήπια!

Το καλύτερο babyswimming της Ευρώπης βρίσκεται.. στην Ελλάδα!

Δεν είναι τυχαίο που την συστήνουν οι παιδίατροι σε όλο τον κόσμο ως τη μόνη φυσική δραστηριότητα που μπορεί να κάνει ένα βρέφος και ένα νήπιο, τόσο για να βοηθήσει την υγεία και την ανάπτυξη του τη σωματική αλλά και την ψυχική καθώς από πολύ νωρίς μπαίνει σε μια κοινωνική ομάδα, δεν είναι βέβαια κρυφό πόσο βοηθά την ανάπτυξη δεσμών ανάμεσα στους γονείς και τα μωράκια το κοινό παιχνίδι στη πισίνα.

Για την τόσο σημαντική και όμορφη δραστηριότητα ταξιδέψαμε σε πολλές χώρες της Ευρώπης και την Τουρκία και κάναμε ένα εκτενές ρεπορτάζ για τα καλύτερα baby swimming στην Ευρώπη και τις διαφορές τους με τη χώρα μας.

Βαρκελώνη

chelonakia 1
chelonakia 2

Στη Βαρκελώνη ο καλύτερος και ο πιο προσεγμένος χώρος βρίσκεται σε ένα καλό προάστιο της πόλης λίγα χιλιόμετρα από το Ολυμπιακό συγκρότημα. Για να φτάσεις στην πισίνα πρέπει να κατέβεις στο δεύτερο υπόγειο σε έναν χώρο όμορφο και προσεγμένο που όμως δεν έχει καθόλου φυσικό φως ούτε κάποιο παράθυρο. Οι ασκήσεις τους είναι ιδιαίτερα μοντέρνες και τα κορίτσια στη γραμματεία ιδιαίτερα ευγενικά. Εμείς φύγαμε με μια ιδιαίτερα θετική γνώμη αλλά δύσκολα μια ελληνίδα μητέρα θα μπορούσε να συνηθίσει να κατεβαίνει σε υπόγειο χώρο.

Φρανκφούρτη - Μόναχο

chelonakia 3
chelonakia 4

Η συνήθεια το baby swimming να γίνεται σε υπόγειους χώρους συνεχίστηκε και στη Γερμανία, δύο επίπεδα κάτω από την επιφάνεια της γης λειτουργούν εγκαταστάσεις που καμία σχέση δεν έχουν με τις μεσογειακές χώρες όπως η Ισπανία, η Τουρκία και η Ελλάδα. Εγκαταστάσεις λιτές, για οποιονδήποτε θέλει να γίνει συνδρομητής και για όλες τις ηλικίες (συμπεριλαμβανομένης και της τρίτης ηλικίας). Οι οποίες λάμπουν από καθαριότητα και το προσωπικό τους μιλά άπταιστα Αγγλικά. Δύσκολα θα βρεις θέση όπως και στην Ισπανία καθώς στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης όλα τα παιδιά ξεκινούν από 2 μηνών την επαφή με το νερό.

Κωνσταντινούπολη

chelonakia 5
chelonakia 6

Στη γειτονική Τουρκία το baby swimming δεν είναι γνωστό στο ευρύτερο τμήμα του πληθυσμού και δεν υπάρχουν ιδιαίτερες εγκαταστάσεις. Και εκεί όλα τα κολυμβητήρια λειτουργούν σε υπόγεια και το προσωπικό μιλάει μόνο την τουρκική γλώσσα. Μικρές αλλά πεντακάθαρες εγκαταστάσεις στις οποίες πολύ δύσκολα θα δεις μπαμπάδες να κολυμπούν με τα μωρά τους, κάτι που είναι εντελώς συνηθισμένο σε όλη την Ευρώπη.

Αθήνα

chelonakia 7

Σπάνια ακούς καλές ειδήσεις και πρωτιές για την Ελλάδα αλλά το baby swimming στη χώρα μας είναι πραγματικά σε άλλο επίπεδο. Επισκεφθήκαμε την μεγαλύτερη αλυσίδα παιδικών κολυμβητηρίων της χώρας, τα Χελωνάκια www.xelonakia.gr και η σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη πραγματικά κάνει εμφανή τη διαφορά μας στη φροντίδα των μωρών με όλους τους λαούς της Ευρώπης.

chelonakia 8

Τεράστιες εγκαταστάσεις, ισόγειες με φυσικό φωτισμό. Αποδυτήρια ικανά να εξυπηρετήσουν όλες τις ανάγκες της μαμάς, ειδικοί χώροι θηλασμού αν και οι μαμάδες μπορούν να θηλάσουν ελεύθερα ακόμα και μέσα στη πισίνα. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα εύρεσης αναγκαίων προϊόντων για το παιδί σας ανάμεσα σε μια μεγάλη γκάμα σε βρεφικά είδη & παιχνίδια για παιδιά. Στο νέο τους κολυμβητήριο δε στο Ίλιον οι γονείς αλλάζουν σε ατομικά αποδυτήρια και οι πισίνες διατίθεται αυστηρά μόνο για παιδιά έως 8 ετών και τους γονείς τους. Εμείς που ταξιδέψαμε πολύ μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι η χώρα μας με τα Χελωνάκια προσφέρει το καλύτερο baby swimming σε όλη την Ευρώπη λόγω του ότι συνδυάζει αξιόπιστες υπηρεσίες με όλα τα προϊόντα που έχει ανάγκη μια οικογένεια και ένα παιδί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved