Αυτοί είναι οι νικητές για την παράσταση «Χάϊντι»

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός του mothersblog.gr για την παράσταση «Χάϊντι».

Αυτοί είναι οι νικητές για την παράσταση «Χάϊντι»

Οι νικητές που κέρδισαν από μία διπλή πρόσκληση για την παιδική παράσταση η Χάιντι της Γιοχάνα Σπίρι στο δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης είναι οι εξής:
1. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
2. ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
3. ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Η «Χάϊντι», το πασίγνωστο μυθιστόρημα της Γιοχάνας Σπίρι, το οποίο αγαπήθηκε από γενιές και γενιές παιδιών, ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης για τέσσερις παραστάσεις.
Πρόκειται για ένα έργο που αναδεικνύει σύγχρονα παιδαγωγικά ζητήματα μέσα από τη, φαινομενικά, απλοϊκή αφήγηση του. Διδάσκει στα παιδιά πως το μεγαλύτερο όπλο κατά των διακρίσεων και των αποκλεισμών στην εποχή μας, είναι η αγάπη και η συντροφικότητα που θέτει τις βάσεις για καλύτερους κοινωνικούς και φιλικούς δεσμούς.
Η ορφανή Χάϊντι πηγαίνει να μείνει στο βουνό με τον γκρινιάρη παππού της που ποτέ δεν είχε γνωρίσει. Οι δυο τους όμως μαθαίνουν με τον καιρό να αγαπούν ο ένας τον άλλο. Ωστόσο η ήρεμη ζωή τους αναστατώνεται με την άφιξη της θείας της Χάϊντι που την πιέζει να αποδεχθεί μια ζωή μακριά από τον παππού της και τον Πέτερ για να βρεθεί στο σχολείο, δίπλα στην αυστηρή Μαντάμ Ροτενμάιερ και την ανάπηρη Κλάρα. Η Κλάρα, ένα πλούσιο κορίτσι που ζει στην πόλη, έχει κινητικές δυσκολίες και χρειάζεται συντροφιά. Η Χάϊντι αποδεικνύεται η καλύτερη συντροφιά και σύντομα γίνονται αγαπημένες φίλες. Η απουσία όμως του παππού της είναι μεγάλη και η ηρωίδα μας λαχταρά για τη στιγμή που θα ξαναγυρίσει κοντά του. Κάποια στιγμή πείθει την Κλάρα να πάνε ταξίδι μαζί στο σπίτι του παππού της, να της δείξει τη ζωή στο βουνό. Η Κλάρα αν και σε αναπηρικό καροτσάκι πάει κι εκεί γίνεται κάτι μαγικό...
Η παράσταση ανέβηκε τον χειμώνα στη Λάρισα, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία, και ακολούθησαν περιοδείες στην Κρήτη και τη Β. Ελλάδα.
ΠΑΙΖΟΥΝ
Βίβιαν Κοντομάρη (Χάϊντι)
Χρήστος Τριπόδης (Παππούς – Σεμπάστιαν)
Αλέξανδρος Ζαφειριάδης (Πέτερ – Φροϊλάιν Ροτενμάιερ – κ. Ζέζεμαν )
Ασπασία Κοκόση (Θεία Ντέντε – Ασπρούλα – Κλάρα)

Σας ευχαριστούμε πολύ για την συμμετοχή!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved