Εσείς γνωρίζετε το Marshmallow τεστ; (vid)

Θα το δοκιμάζατε στα δικά σας παιδιά;

Εσείς γνωρίζετε το Marshmallow τεστ; (vid)

Το marshmallow τεστ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κοινωνικά πειράματα του διαδικτύου!

Βάλτε ένα marshmallow μπροστά από ένα παιδί, πείτε του ότι μπορεί να φάει ακόμη ένα αν μπορεί να περιμένει 15 λεπτά χωρίς να φάει το πρώτο και έπειτα φύγετε από το δωμάτιο!

Αν το παιδί είναι αρκετά υπομονετικό ώστε να διπλασιάσει την «πληρωμή» του, σημαίνει ότι μεγαλώνοντας θα καταφέρει αρκετά πράγματα όχι μόνο στο σχολείο αλλά τη ζωή του γενικότερα. Η επιτυχία του τεστ σύμφωνα με τον Walter Mischel, τον ψυχολόγο του Stanford που εφάρμοσε το τεστ για πρώτη φορά στα τέλη του 1960, είναι για πολλούς, ένα πολλά υποσχόμενο μήνυμα για μελλοντική επιτυχία. «Αυτό που πραγματικά μετράμε με αυτό το πείραμα, δεν είναι η δύναμη της θέλησης ή ο αυτοέλεγχος, αλλά κάτι πιο σημαντικό, την ικανότητα των παιδιών να επωφεληθούν από μια κατάσταση στην οποία δεν μπορούν να ελέγξουν και στο τέλος να πάρουν αυτό που θέλουν, δηλαδή ακόμη ένα ζαχαρωτό!».

Τα παιδιά που καταφέρνουν να ολοκληρώσουν με επιτυχία το τεστ με το ζαχαρωτό, ενδέχεται να εξελιχθούν σε επιτυχημένους ενήλικες σε σύγκριση με τα παιδιά που δεν καταφέρνουν να το ολοκληρώσουν με επιτυχία.

Δείτε παρακάτω το ξεκαρδιστικό βίντεο με τα παιδάκια να προσπαθούν να αντισταθούν στον πειρασμό. Δείτε το μέχρι το τέλος!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved