6 επιστημονικοί λόγοι που τα μωρά του Νοεμβρίου είναι ξεχωριστά!

Το μωρό σου γεννήθηκε το Νοέμβριο; Είναι τυχερό

6 επιστημονικοί λόγοι που τα μωρά του Νοεμβρίου είναι ξεχωριστά!

Αν η τελική ημερομηνία τοκετού σου είναι μέσα στο Νοέμβριο, θα έπρεπε να αισθάνεσαι κι εσύ (όπως κι εγώ που έγινα μαμά για δεύτερη φορά μέσα στο Νοέμβριο) πολύ τυχερή.

Αρχικά σκέψου πως έχεις ένα μωρό που θα γιορτάζει τα γενέθλιά του μακριά από την αργία της 28ης Οκτωβρίου και αρκετά πριν τα Χριστούγεννα! Και δεν φαντάζεσαι πόσοι ακόμα λόγοι υπάρχουν για να θεωρείς το μωρό σου τυχερό για όλη του τη ζωή.

Τα παιδιά που γεννιούνται το Νοέμβριο:

Γεννιούνται μεγαλύτερα: Και παραμένουν μεγαλύτερα σε όλη την παιδική ηλικία σε σχέση με εκείνα που γεννιούνται το καλοκαίρι, σύμφωνα με έρευνα του Harvard. Σε ηλικία 7 ετών, τα μωρά του Νοεμβρίου βρέθηκε πως είναι πιο ψηλά και πιο βαριά από τα υπόλοιπα.

Γίνονται καλύτεροι αθλητές: Έρευνα που ανέλυσε την αθλητική ανάπτυξη των παιδιών, έδειξε πως τα γεννημένα το Νοέμβριο παιδιά έχουν κατά 10 με 15% καλύτερες αθλητικές επιδόσεις.

Κοιμούνται νωρίτερα και ευκολότερα: Έρευνα έχει δείξει πως τα παιδιά που γεννιούνται άνοιξη και καλοκαίρι πέφτουν για ύπνο αργότερα. Ίσως το γεγονός πως η μέρα είναι πιο μικρή επηρεάζει τα μωρά του Νοέμβρη!

Είναι πιθανόν να είναι αριστερόχειρες (ειδικά τα αγόρια): Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Βιέννης, τα αγόρια που γεννιούνται από το Νοέμβριο ως τον Ιανουάριο, είναι πιθανό να γεννηθούν αριστερόχειρες. Σε έρευνα με 13.000 ενήλικες, το 7,5% των γυναικών και το 8,8% των ανδρών που γεννήθηκαν ανάμεσα σε αυτούς τους μήνες, ήταν αριστερόχειρες.

Αντιμετωπίζουν χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης συγκεκριμένων ασθενειών: Βρετανική έρευνα αναφέρει πως ο Νοέμβριος ως μήνας γέννησης βοηθά τα μωρά να αναπτύξουν καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα αποφεύγοντας ασθένειες όπως η πολλαπλή σκλήρυνση. Φαίνεται πως το γεγονός αυτό συνδέεται με την εγκυμοσύνη που λαμβάνει χώρα στους καλοκαιρινούς μήνες οπότε το έμβρυο παίρνει μεγαλύτερες ποσότητες βιταμίνης D.

Ζουν περισσότερο! Έρευνα του πανεπιστημίου του Σικάγο ανέφερε πως τα παιδιά που γεννιούνται το Νοέμβριο, είναι πιθανότερο να φτάσουν τα 100 χρόνια ζωής!

Προφανώς, όλα τα παραπάνω στοιχεία έχουν να κάνουν και με τους περιβαλλοντικούς παράγοντες και τον τρόπο ανατροφής του παιδιού. Αυτό που ξέρουμε όμως είναι πως ο μήνας γέννησης ενός παιδιού μπορεί να επηρεάσει λίγο ή περισσότερο τα παιδιά στην ενήλικη ζωή τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved