Νέες δράσεις και συνεργασίες στα Ανοιχτά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων

Κάποια σχολεία δεν κλείνουν με το τέλος του σχολικού ωραρίου.

Νέες δράσεις και συνεργασίες στα Ανοιχτά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων

Κάποια προαύλια παραμένουν ζωντανά και μετά το μεσημέρι.

Κάποιες σχολικές αίθουσες πλημμυρίζουν με δημιουργικότητα και γνώση, παραμένουν ανοιχτές μέχρι αργά το βράδυ και γίνονται πυρήνας ζωής για τη γειτονιά.

Είναι τα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων, που λειτουργούν με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και με τον συντονισμό του Athens Partnership.

«Όταν ξεκινήσαμε το 2016, δεν φανταζόμασταν ότι τρία χρόνια μετά, θα επιβεβαιώνονταν ακόμη και οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις: Ξεπέρασαν τις 27.000 εκείνες και εκείνοι, μικροί και μεγάλοι, που συμμετείχαν και αγκάλιασαν τα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων. Αριθμός απίστευτος για έναν νέο θεσμό» τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας ότι «φροντίζουμε να διατηρείται η ίδια δυναμική με νέα τμήματα και προγράμματα εκπαίδευσης, τεχνολογίας, ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης που προστίθενται κατά τη διάρκεια της χρονιάς».

Τα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων επιστρέφουν για 4η χρονιά δυναμικά με περισσότερες από 30 διαφορετικές δράσεις και πολλά νέα τμήματα. Αυτές οι νέες δράσεις εγκαινιάζουν και τη συνεργασία των Ανοιχτών Σχολείων του δήμου Αθηναίων με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το οποίο με δωρεά του υποστηρίζει το πρόγραμμα του χειμερινού τετραμήνου 2018. Τα προγράμματα προσφέρονται δωρεάν και αφορούν τόσο τα παιδιά όσο και τους ενήλικες.

«Ανοιχτά Σχολεία - Χειμώνα Καλοκαίρι», δηλώνει η αντιδήμαρχος για το Παιδί κυρία Μαρία Ηλιοπούλου για το πρόγραμμα το οποίο αποτελεί έργο προτεραιότητας για τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη. «Περιμένουμε και φέτος φορείς και ιδιώτες της πόλης να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή και να υλοποιήσουν τις δράσεις τους με την ίδια επιτυχία.»

Από τον Νοέμβριο, ξεκινούν μεταξύ άλλων: yoga για ενήλικες στην Πλάκα και την Ακαδημία Πλάτωνος, εικαστικά εργαστήρια για μικρούς κατασκευαστές στο Παγκράτι, την Κυψέλη, τον Νέο Κόσμο, τον Άγιο Παντελεήμονα, εργαστήρι μουσικής από το στόμα Beatbox στα Πετράλωνα, Ρομποτική για παιδιά στην Ακαδημία Πλάτωνος, στην Κυψέλη και στα Πετράλωνα, δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού στο Γουδή, θεατρική αγωγή για εφήβους στην πλ. Βικτωρίας, αθλοπαιδιές στον Κολωνό, στους Αμπελοκήπους, στα Εξάρχεια, στου Γκύζη και σε ακόμα 10 γειτονιές της Αθήνας.
Στην ιστοσελίδα www.athensopenschools.gr υπάρχει αναλυτικά το πρόγραμμα δράσεων ανά γειτονιά – Ανοιχτό Σχολείο, κατηγορία και ηλικιακή ομάδα και μπορεί κανείς να κάνει εγγραφή ηλεκτρονικά όλο το 24ωρο.

Τα προαύλια στα Ανοιχτά Σχολεία είναι ανοιχτά και προσβάσιμα σε όλους καθημερινά μετά τις 4 το απόγευμα και έως τις 9.30 το βράδυ τις καθημερινές, και από τις 10 έως τις 8 τα σαββατοκύριακα.

«Οι επιλεγμένες δράσεις στοχεύουν στις ευκαιρίες γνώσης με νέες καινοτόμες θεματικές, σε πρωτοβουλίες της γειτονιάς και σε κινήσεις πολιτών που στοχεύουν στην αύξηση του πολιτισμικού κεφαλαίου και στην ευαισθητοποίηση σε συγκεκριμένα θέματα που απασχολούν την αθηναϊκή κοινωνία», δηλώνει η αρμόδια Ομάδα Εργασίας που έχει αξιολογήσει περισσότερες από 1.000 προτάσεις και δίνει το στίγμα των δράσεων που υλοποιούνται στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων.

Πληροφορίες: www.athensopenschools.gr

Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων υλοποιείται με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τον συντονισμό του Athens Partnership και υποστηρικτή δράσεων το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved