Ξόρκια, ραβδιά και αστερόσκονη: Aυτοί οι μπόμπιρες μας μάγεψαν! (pics)

Η ημέρα του εορτασμού του Halloween έχει καθιερωθεί ως η 31η του Οκτωβρίου.

Ξόρκια, ραβδιά και αστερόσκονη: Aυτοί οι μπόμπιρες μας μάγεψαν! (pics)

Όσο πλησιάζει, αρχίζουν και οι πρώτες προετοιμασίες. Η μυστικιστική χροιά του Halloween έχει αρχίσει να επηρεάζει και την Ελλάδα και πλέον πολλές είναι οι μαμάδες που τηρούν και αυτές το έθιμο και πηγαίνουν με τα παιδάκια τους μεταμφιεσμένα από σπίτι σε σπίτι για "Trick or treat".

Όπως μας λέει το wikipedia, η ρίζα της λέξης αυτής προέρχεται από το All-hallow-even και δηλώνει την παραμονή (eve) της γιορτής των Αγίων Πάντων (All Hallows Day - All Saints Day).

Το Χάλοουιν (Halloween) συνδέεται με την υπερφυσική δραστηριότητα. Πολλές πολιτιστικές παραδόσεις θεωρούν την ημέρα αυτή ως μία από τις ελάχιστες μέρες που μπορεί να επιτευχθεί επαφή με τον κόσμο των πνευμάτων καθώς και ότι είναι η μέρα που η μαγεία, και γενικότερα οποιαδήποτε δραστηριότητα που έχει να κάνει με το υπερφυσικό.

Όλες μας είχαμε ονειρευτεί ότι ήμασταν μάγισσες, σε κάποιο σημείο της παιδικής μας ηλικίας. Για φανταστείτε, τι ωραία που θα ήταν να είχαμε στο χέρι μας ένα ραβδί που θα μας υπάκουε κάθε φορά που είχαμε μια επιθυμία;

Τι ωραία αίσθηση μας δίνουν τα παιδάκια μας όταν τα βλέπουμε να μεταμορφώνονται, να παίζουν και να μας θυμίζουν πως η φαντασία δεν έχει όρια;

Δείτε τις υπέροχες φωτογραφίες που επεξεργάστηκε η μαμά αυτών των παιδών, με τα μικρά της να προετοιμάζονται για τον εορτασμό του Halloween στη Gallery που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved