Κατερίνα Γιαννακοπούλου: Είναι ευλογία να δουλεύεις με παιδιά

Η ειδική παιδαγωγός και πρόεδρος του συλλόγου «ΑΛΜΑ» πιστεύει ότι κάνει την πιο υπέροχη δουλειά του κόσμου

Κατερίνα Γιαννακοπούλου: Είναι ευλογία να δουλεύεις με παιδιά

Υπάρχουν γύρω μας άνθρωποι σπουδαίοι. Άνθρωποι που μας συγκινούν και μας εμπνέουν για την υπομονή που δείχνουν απέναντι σε δύσκολες καταστάσεις, για το ψυχικό τους σθένος, αλλά και τα μεγάλα αποθέματα αγάπης και προσφοράς προς τους συνανθρώπους μας που δεν στάθηκαν το ίδιο τυχεροί.

Είναι άνθρωποι σαν εμάς που σηκώνονται το πρωί για να πάνε στη δουλειά τους και ξέρουν ότι πρέπει και σήμερα να ξεπεράσουν τον εαυτό τους.

Η Κατερίνα Γιαννακοπούλου, ειδική παιδαγωγός και πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ», είναι ένας τέτοιος άνθρωπος.

Κάθε μέρα ξεπερνάει τον εαυτό της για χάρη όλων εκείνων των παιδιών με αυτισμό ή νοητική υστέρηση που τη χρειάζονται.

Αν ρωτήσεις, όμως, την ίδια θα σου πει πως δεν κάνει κάτι δύσκολο. Ή καλύτερα πως τίποτε δεν είναι δύσκολο όταν το αγαπάς.

«Θεωρώ τη δουλειά μου ευλογία στη ζωή μου. Και θεωρώ ότι κάνω την πιο υπέροχη δουλειά του κόσμου. Γιατί υπηρετώ αγγέλους, έτσι τα λέω τα παιδιά μου, και γιατί το να αλλάζεις τη ζωή κάποιου να την κάνεις λίγο καλύτερη, να την πας ένα βήμα πιο πάνω, δίνει αξία, προσθέτει αξία στη δική σου ζωή» λέει με βεβαιότητα η κ. Γιαννακοπούλου.

Παρόλα αυτά, όμως, ξέρει ότι η δουλειά της μπορεί να γίνει πολλές φορές επώδυνη. Η ευθύνη ενός παιδιού είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο. Και σ’ αυτήν δεν χωρούν ρεπό, δικαιολογίες ή σωματικοί πόνοι. Είναι μια δουλειά για δυνατούς ανθρώπους που έχουν μάθει μόνο να προσφέρουν ξεπερνώντας τον πόνο. Το μόνο που χρειάζονται είναι δυνατές λύσεις.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved