Σχεδίαζε να γεννήσει φυσιολογικά όμως το πλάνο της άλλαξε και τώρα το μήνυμά της έγινε viral

Το ποστ μιας μαμάς σχετικά με το αποτυχημένο πλάνο τοκετού που είχε ετοιμάσει, αποδεικνύει ότι δεν μπορείς να προγραμματίσεις τον τοκετό σου.

Σχεδίαζε να γεννήσει φυσιολογικά όμως το πλάνο της άλλαξε και τώρα το μήνυμά της έγινε viral

Ο τοκετός είναι μια μοναδική εμπειρία για κάθε γυναίκα. Με τα καλά και τα στραβά του. Η Samantha Joy αυτό το ανακάλυψε από πρώτο χέρι. Η ίδια θα γινόταν για πρώτη φορά μαμά και φρόντισε να προετοιμαστεί αρκετά καλά για αυτό. Μάλιστα, έφτιαξε και το τέλειο πλάνο με το πώς θα γεννήσει. Ναι, ναι, με όλη τη διαδικασία!

Η Joy πέρασε εκατοντάδες ώρες διαβάζοντας βιβλία εγκυμοσύνης, βιβλία τοκετού, κάνοντας εξάσκηση σε τεχνικές που θα τη βοηθούσαν να γεννήσει με ευκολία το μωρό της. Μάλιστα μελέτησε και έκανε πρακτική μέχρι και στην ύπνωση, σε περίπτωση που χρειαζόταν να την εφάρμοζε και αυτή. Ήταν 100% βέβαιη ότι τα πράγματα θα πήγαιναν όπως τα σχεδίαζε καθώς όλα ήταν στο δικό της χέρι.

Μάλιστα στο ποστ που έκανε, ανέφερε ότι φανταζόταν την τέλεια γέννα, καθώς το σώμα μιας γυναίκας είχε δημιουργηθεί για να περάσει από αυτή τη διαδικασία. Πίστευε ότι αν εμπιστευόταν το σώμα της και το μωρό της, θα είχε και η ίδια την τέλεια γέννα.

Μέχρι που ήρθε η στιγμή του τοκετού. Ήταν έτοιμη να γεννήσει στο σπίτι όπως είχε σχεδιάσει, μέχρι που η μαία που είχε στο σπίτι μαζί της, της πρότεινε ότι θα ήταν καλύτερα να γεννήσει στο νοσοκομείο.



Ήταν μια δύσκολη διαδικασία τελικά. Έσπρωχνε και έσπρωχνε, χωρίς να μπορεί να συνειδητοποιήσει πόσες ώρες έσπρωχνε αφού δεν είχε ρολόι στο δωμάτιό της. Όπως της αποκάλυψαν έσπρωχνε για 9 ολόκληρες ώρες όπου τελικά η μαία της, της πρότεινε για ακόμη μια φορά ότι ίσως χρειαστεί η συμβολή κάποιου γιατρού. Έτσι, φώναξαν έναν γιατρό στο δωμάτιο.

Αν και η Joy δεν ήθελε να γεννήσει με γιατρό, καθώς δεν είχε προγραμματίσει κάτι τέτοιο, εμπιστεύτηκε τον άνθρωπο που την πλησίασε και την καθησύχασε και τελικά δέχτηκε τη βοήθειά του, καθώς τη διαβεβαίωσε πως ό,τι και αν κάνει θα είναι το καλύτερο για την ίδια και το μωρό της.

Η νέα ομάδα πια, αποφάσισε πως η επισκληριδιος ίσως βοηθούσε το σώμα της να χαλαρώσει επιτρέποντας στο μωρό να πάρει μια καλύτερη θέση για να γεννηθεί. Τρεις ώρες μετά όμως, το μωρό άρχισε να δείχνει σημάδια κούρασης. Αυτό που προσπαθούσε να αποφύγει η Joy από την πρώτη στιγμή που άρχισαν οι συσπάσεις και μέχρι το τέλος της διαδικασίας, ήταν η καισαρική τομή, αλλά στο τέλος αναγνώρισε ότι η καισαρική ήταν η καλύτερη λύση για εκείνη και το μωρό της.

Αν και όπως ανέφερε η ίδια, δεν υπήρχε αυτή η τεχνική στο πλάνο της, αποφάσισε ότι έπρεπε να γίνει και ένιωσε περήφανη που πήρε τη σωστή απόφαση την κατάλληλη στιγμή.



Ο μικρός Landon Hail, έφτασε σώος και αβλαβής και η μαμά του συνειδητοποίησε ότι τελικά βίωσε την ωραιότερη γέννα, παρά το πλάνο της.

Το ποστ της έγινε viral, με πολλές μαμάδες να το κοινοποιούν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved