Μία δυνατή γυναίκα που έχει μάθει να βοηθάει τους άλλους

Η Κατερίνα Γιαννακοπούλου, πρόεδρος του συλλόγου «ΑΛΜΑ», έχει κάνει σκοπό της ζωής της να στηρίζει όσα παιδιά και οικογένειες τη χρειάζονται

Μία δυνατή γυναίκα που έχει μάθει να βοηθάει τους άλλους

Η οικογένεια είναι για τους περισσότερους ανθρώπους το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο. Ο δεσμός μεταξύ παιδιού και γονιού είναι ιερός, άρρηκτος και δεν αντικαθίσταται από τίποτε άλλο.

Όμως, καμιά φορά, οι άνθρωποι, αν είναι τυχεροί, δημιουργούν και κάποιες άλλες, παράλληλες οικογένειες που λειτουργούν συμπληρωματικά και τους βοηθούν να ανταπεξέρχονται στις δυσκολίες που συναντούν στην πορεία της ζωής τους.

Η Κατερίνα Γιαννακοπούλου, ως ειδική παιδαγωγός και πρόεδρος του συλλόγου «ΑΛΜΑ», έχει δημιουργήσει μία τέτοια οικογένεια αγκαλιάζοντας χιλιάδες παιδιά με αυτισμό ή νοητική υστέρηση.

Το έργο του συλλόγου χωρίζεται σε συγκεκριμένους άξονες: στην έγκαιρη θεραπευτική παρέμβαση, την παράλληλη στήριξη στο σχολείο ή την κατ’ οίκον παρέμβαση, στα διάφορα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης και στη στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης.

Μέσα από δεκάδες δράσεις (αθλητικές δραστηριότητες, εκδρομές, club νέων, λέσχες, ημερίδες, πολιτιστικές εκδηλώσεις) ο σύλλογος προσπαθεί να δώσει σε αυτά τα παιδιά τις ικανότητες, τα εφόδια και τις δεξιότητες που χρειάζονται για να βγουν έξω στην κοινωνία.

Μάλιστα, ο σύλλογος απευθύνεται και στις οικογένειες των παιδιών αυτών που χρειάζονται, επίσης, στήριξη αλλά και καθοδήγηση.

Μέχρι σήμερα η κ .Γιαννακοπούλου έχει χαρίσει μία διαφορετική ζωή σε περισσότερα από 2.000 παιδιά.

Η δουλειά της κ .Γιαννακοπούλου, αν και η ίδια συνηθίζει να το αποκαλεί ευλογία, είναι απαιτητική και δύσκολη. Κάποιες φορές φτάνει στα όριά της. Επειδή, όμως, είναι από τους ανθρώπους που έχουν μάθει να προσφέρουν αψηφώντας τον πόνο, χρειάζεται απλώς μία δυνατή λύση.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved