Ζωγραφική και παιδιά: Το διάστημα μέσα από τα μάτια των παιδιών (Pics)

Φαντασία, αυθορμητισμό, συναισθήματα, πολλά χρώματα… αυτή είναι η εικόνα μιας παιδικής ζωγραφιάς.

Ζωγραφική και παιδιά: Το διάστημα μέσα από τα μάτια των παιδιών (Pics)

Δίνοντας τους μια κόλλα A4 τα παιδιά νιώθουν πως κρατούν στα χέρια τους ολάκερη τη γη. Γιατί; Γιατί τους δίνετε τη δυνατότητα να δημιουργήσουν κάτι δικό τους, κάτι μοναδικό.

Ωστόσο οι ζωγραφιές δεν είναι απλά όμορφες και αστείες εικόνες φτιαγμένες από τα χέρια των παιδιών μας, συχνά κρύβουν μηνύματα. Μηνύματα που λαμβάνει κάθε παιδί ξεχωριστά από την οικογένεια, το σχολείο, τις σχέσεις των ανθρώπων.

Με τις μπογιές λοιπόν αποτυπώνουν την οπτική του περιβάλλοντος από το οποίο περιτριγυρίζονται. Μέσα από τις παιδικές ζωγραφιές μπορούμε να κατανοήσουμε τη νοητική αλλά και την συναισθηματική ανάπτυξη ενός παιδιού ενώ μέσα από αυτές λαμβάνουμε στοιχεία για την προσωπικότητά του.

Συνήθως, όταν τα παιδιά πιάνουν τα χρώματα, δημιουργούν εικόνες που φαντάζονται. Από θέμα την οικογένεια μέχρι… το διάστημα. Αλήθεια έχετε σκεφτεί ποτέ πώς μπορεί ένα παιδί να φαντάζεται το διάστημα;

Μέσα από τη gallery που ακολουθεί θα εξερευνήσετε κι εσείς μια εντελώς διαφορετική εικόνα του διαστήματος όπως ποτέ δεν την είχατε φανταστεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved