Το παιδί Παρθένος είναι ευφυές και αγαπά την τάξη

 Το παιδί Παρθένος σε σχέση με το ζώδιο της μητέρας του

Το παιδί Παρθένος είναι ευφυές και αγαπά την τάξη

1. Το παιδί Παρθένος ♍

Είναι παρατηρητικό, ευφυές και σέβεται τη γνώση. Αγαπά την τάξη και του αρέσει να στοιχίζει πράγματα και παιχνίδια, ενώ από πολύ νωρίς επιδιώκει την καθαριότητα. Η αυτάρκεια είναι γι' αυτό το ύψιστο αγαθό και ως εκ τούτου έχει την τάση να γίνει ένα λειτουργικό άτομο που θα τα καταφέρνει παντού.

Η παρατηρητικότητα και η επιθυμία να γνωρίζει το κάθε τι είναι εμφανής από τη βρεφική ηλικία. Με μάτια ζωηρά και έξυπνα, εξετάζει προσεκτικά ό,τι βρίσκεται ή κινείται γύρω του. Καθώς μεγαλώνει, διακρίνεται για την οξύνοια και την ικανότητά του να αναλύει λεπτομερειακά.

Αρκετές φορές, διατηρεί ένα ημερολόγιο δραστηριοτήτων, προγραμματίζει τις εργασίες του και φροντίζει να τακτοποιεί και να συγυρίζει το δωμάτιό του. Με τον τρόπο αυτό προσπαθεί αφ' ενός να αποφύγει τυχόν λάθη και αφ' ετέρου να μην έρθει αντιμέτωπο με το απρόβλεπτο και το άγνωστο. Η ανασφάλειά του αυτή είναι εμφανής, συνήθως, με πρόσωπα ή χώρους που δε γνωρίζει και μπορεί να είναι απόμακρο, ντροπαλό, επιφυλακτικό. Είναι, λοιπόν, σημαντικό οι γονείς να του ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και να το μάθουν να βλέπει τα λάθη ως ευκαιρία για μάθηση. Συνήθως, ο έπαινος γι' αυτό το παιδί δεν επαρκεί και αυτό γιατί εστιάζει στο αποτέλεσμα. Είναι σημαντική η αναγνώριση της προσπάθειάς του και η εστίαση στα ιδιαίτερα ταλέντα και χαρίσματά του.

Διαβάστε περισσότερα στο Astrology.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved