Αυτοί είναι οι 5 τύποι των back to school μαμάδων - Σε ποιον ανήκετε;

Τα σχολεία σιγά-σιγά θα αρχίσουν και οι μαμάδες προετοιμάζονται για την πρώτη ημέρα!

Θέλουν όλα να είναι έτοιμα όταν χτυπήσει το κουδούνι. Τα παιδιά τους να έχουν μπει σε πρόγραμμα, να ξυπνήσουν νωρίς το πρωί, να φάνε ένα καλό πρωινό, να ντυθούν και να φτάσουν στην ώρα τους στο σχολείο.

Κάποιες μαμάδες δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν ενώ κάποιες άλλες θα μπουν για πρώτη φορά σε αυτό το πρόγραμμα. Ποια είναι λοιπόν οι τύποι των back to school μαμάδων που θα συναντήσει κανείς μπροστά του όταν χτυπήσει το κουδούνι ξανά μετά τις διακοπές για πρώτη φορά;

1. Πρωτάρα μαμά

Είναι η μαμά, που στέλνει για πρώτη φορά το μικρό της στο σχολείο. Θα την αναγνωρίσεις από τη συγκίνηση και την περηφάνια που νιώθει τη στιγμή που δίνει το τελευταίο φιλί στο παιδί της. Είναι εκείνη που θα επιστρέψει στο σπίτι και ακόμη θα δακρύζει που το παιδί της πήγε για πρώτη φορά στο σχολείο.

2. Η οργανωτική μαμά

Θα έχει τα πάντα έτοιμα για την πρώτη ημέρα στο σχολείο. Θα έχει αγοράσει υγρά απολυμαντικά μαντηλάκια, παγούρια για νερό, τάπερ, χαρτιά για τη λεκάνη τουαλέτας. Θα έχει βρει από το βράδυ το παιδί της τι θα φορέσει. Με λίγα λόγια όλα θα είναι σε τάξη.

3. Η βετεράνος μαμά

Ξέρει ακριβώς τι χρειάζεται το παιδί της την πρώτη ημέρα στο σχολείο και τα έχει βάλει ήδη στην τσάντα του. Δεν ασχολείται και πολύ. Όλα ξέρει ότι θα πάρουν το δρόμο τους, χωρίς πολλά-πολλά.

4. Η φωτογράφος μαμά

Θα απαθανατίσει με το κινητό το παιδί της τη στιγμή που θα βγει από το σπίτι, τη στιγμή που θα μπαίνει στο προαύλιο, που θα ψάχνει την τάξη, που θα βγει από την τάξη και που στο τέλος της ημέρας θα γυρίσει στο σπίτι. Θέλει όλες αυτές τις στιγμές να τις έχει καλά φυλαγμένες.

5. Η μαμά που δεν εργάζεται και μένει στο σπίτι

Αχ, αυτή τη μαμά θα την αναγνωρίσεις από το μεγάλο χαμόγελο που θα έχει στα χείλη της. Δεν είναι και λίγο να κάνει με την ησυχία της όλα εκείνα που έκανε πριν λίγο καιρό έχοντας στα πόδια της το παιδί της. Ξέρεις τι είναι να σφουγγαρίζεις και να λες πάνω από 30 φορές, «μην πατήσεις έχω σφουγγαρίσει...».

Εσείς σε ποιον τύπο μαμάς ανήκετε;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved