Πώς θα κάνετε το σπίτι σας πιο ασφαλές

Για κάθε μητέρα η ασφάλεια του παιδιού της είναι «το Άλφα και το Ωμέγα» στην καθημερινότητά της.

Πώς θα κάνετε το σπίτι σας πιο ασφαλές

Ναι, όλες μας θέλουμε να φροντίζουμε τι τρώνε τα μικρά μας και έχουμε την ανάγκη να γνωρίζουμε αν είναι εντάξει κάθε στιγμή.

Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν, ωστόσο, είναι πολλοί και δυστυχώς βρίσκονται γύρω μας, ακόμη και μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Το τελευταίο αυτό στοιχείο είναι ίσως το πιο σημαντικό αλλά συχνά το αγνοούμε. Τα παραδείγματα είναι πολλά και μια συζήτηση στο γραφείο την περασμένη εβδομάδα τα έβγαλε όλα στην επιφάνεια!

Από το εξοχικό της φίλης μας της Ιωάννας στο χωριό, το οποίο πέρυσι το Καλοκαίρι έγινε… παρανάλωμα του πυρός, μέχρι το σπίτι της ξαδέρφης που πλημμύρησε μέσα σε δύο ώρες και από τους διαρρήκτες που λίγο έλειψε να μπουν στο δικό μου διαμέρισμα έως τις ρωγμές στους τοίχους του σπιτιού της Μαρίας! Κάποιες είχαν λάβει εγκαίρως τα μέτρα τους και ήταν «καλυμμένες». Οι υπόλοιπες, ωστόσο, δεν είχαν φροντίσει να προετοιμαστούν καταλλήλως.

Όλες μας είχαμε από μια… «homemade» ιστορία τρόμου να διηγηθούμε και όλες συμφωνήσαμε πως σε ό,τι έχει να κάνει με την προστασία της οικογένειάς μας, η ασφάλεια του σπιτιού «παίζει» πολύ μεγάλο ρόλο!

Υπάρχουν, όμως, εύκολοι και οικονομικοί τρόποι που μπορούν να διασφαλίσουν την ασφάλεια των σπιτιών μας εν μέσω κρίσης; Αλήθεια, ποιοι είναι οι πιο μεγάλοι κίνδυνοι που μια σύγχρονη ελληνική κατοικία ενδέχεται να «συναντήσει»; Τελικά, τι χρειαζόμαστε για να νιώσουμε εμείς οι μανούλες πραγματικά ήρεμες στα σπίτια μας;

Σε μια προσπάθεια να δώσουμε απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, κάναμε τη δική μας «έρευνα» και καταλήξαμε στην παρακάτω λίστα, η οποία περιλαμβάνει μερικές σημαντικές παραμέτρους για την ασφάλεια κάθε σπιτιού!

anytime2

Πώς θα μείνετε μακριά από τα… απρόβλεπτα περιστατικά

Πολλές φορές πιστεύουμε πως δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι κακό στο σπίτι ή την οικογένειά μας, ωστόσο, η ζωή είναι γεμάτη… ανατροπές. Γιατί, λοιπόν, ενώ γνωρίζουμε ότι για να είναι ασφαλείς οι οικογένειές μας πρέπει να είναι ασφαλισμένα και τα σπίτια μας, δεν λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα;

Ναι, μπορούμε -για παράδειγμα- να κλαδέψουμε τα δέντρα που βρίσκονται έξω από την πόρτα μας για να μην πιάσει φωτιά το σπίτι το Καλοκαίρι, να βάλουμε συναγερμούς και κλειδαριές ασφαλείας για να αποφύγουμε τους διαρρήκτες ή να φροντίσουμε να βγάζουμε τις συσκευές από τις πρίζες κάθε φορά που απουσιάζουμε από το σπίτι για να μη συμβεί κάποιο ατύχημα. Ωστόσο, αν δεν ασφαλίσουμε την κατοικία μας, δεν θα μπορέσουμε να την κρατήσουμε πραγματικά προστατευμένη.

Σίγουρα η κρίση έχει φέρει τα πάνω-κάτω στις ζωές μας όλων και τα έξοδα που μια οικογένεια έχει σήμερα είναι πολλά, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν τρόποι για να κάνει περισσότερο ασφαλές το σπίτι της! Για παράδειγμα, όταν ψάξαμε το θέμα, της ασφάλισης, είδαμε πως υπάρχουν σύγχρονα προγράμματα τα οποία μπορούν πραγματικά να μας καλύψουν από κάθε απρόβλεπτο περιστατικό και μάλιστα, χωρίς να επιβαρύνουν την «τσέπη» μας, όπως τα Economic, Value και Premium της Anytime.

anytime3

Φροντίστε να είστε ενημερωμένες κάθε στιγμή!

Η σωστή ενημέρωση, λοιπόν, μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά για μια οικογένεια και το σίγουρο είναι πως πολλές είναι οι μανούλες που δεν θα είχαν αφήσει στην τύχη την ασφάλεια του σπιτιού τους, αν είχαν τη σωστή πληροφόρηση. Αν το ψάξετε και εσείς το θέμα, θα δείτε πως υπάρχουν προγράμματα εκτός τραπεζών που σας συμφέρουν περισσότερο από οικονομική -και όχι μόνο- άποψη.

Σίγουρα αξίζει να αφιερώσουμε όλοι λίγο από τον χρόνο μας για δούμε τις προσφορές που υπάρχουν και να φροντίσουμε για την προστασία της οικογένειάς μας.

ANYTIME4

Ναι, πέντε λεπτά αρκούν για ασφαλίσουμε το σπίτι μας, χωρίς να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη και αυτό φαίνεται ότι έχει μεγάλη σημασία στην Ελλάδα του σήμερα. Καλό είναι, λοιπόν, να είμαστε προετοιμασμένες… anytime!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved