Μια ημέρα γεμάτη χαμόγελα στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας με τη Henkel Hellas!

Λένε πως δεν υπάρχει κάτι σε αυτόν τον κόσμο που αξίζει όσο ένα παιδικό χαμόγελο και αυτός ίσως είναι ο λόγος που θέλουμε να κάνουμε πάντα ό,τι περνά από το χέρι μας για να είναι καλά κάθε παιδάκι.

Μια ημέρα γεμάτη χαμόγελα στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας με τη Henkel Hellas!

Όταν, λοιπόν, στις αρχές του Ιουνίου είχαμε την τύχη να βρεθούμε στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας, δεν μπορέσαμε παρά να συγκινηθούμε. Πρόκειται για ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα το οποίο από το 1912 μέχρι τις μέρες μας, προσφέρει αγάπη και στήριξη στα παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στο ενδοοικογενειακό τους περιβάλλον και τα οποία στερούνται την απαραίτητη φροντίδα και προστασία!

1

Τα παιδιά του νηπιοτροφείου με τα γλυκά χαμογέλα σίγουρα μας «άγγιξαν». Το στοιχείο, όμως, που μας συγκίνησε και μας ενέπνευσε ακόμη περισσότερο ήταν η δράση των ανθρώπων του σπουδαίου αυτού φιλανθρωπικού ιδρύματος αλλά και εκείνων που στις 8 Ιουνίου βρέθηκαν στην οδό Κρέμου 128 στην Καλλιθέα για να κάνουν την καθημερινότητα των παιδιών του ΠΕΝ περισσότερο όμορφη! Ο λόγος για τους εργαζόμενους της Henkel Hellas οι οποίοι λίγες ημέρες έπειτα από τη δωρεά της ολοκαίνουριας παιδικής χαράς στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο -που γέμισε τον προαύλιο χώρου του ΠΕΝ με χαμόγελα και χαρούμενο παιχνίδι- πραγματοποίησαν για πρώτη φορά μια ολοήμερη εθελοντική δράση.

2

Τι ακριβώς έκαναν στην Καλλιθέα οι άνθρωποι της Henkel; Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση συμμετείχαν στη βελτίωση του περιβάλλοντα χώρου του ιδρύματος, βάφοντας μεταξύ άλλων τα κάγκελα και τους φράχτες των εξωτερικών χώρων των εγκαταστάσεων του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου!

Η εταιρεία με τα κορυφαία brands -σίγουρα γνωρίζετε τα Loctite, τα Schwarzkopf και τα Persil- θέλησε να «αγκαλιάσει» με αυτόν τον τρόπο το ΠΕΝ και να αποδείξει πως, όταν υπάρχει αγάπη, θέληση και… παιδικά χαμόγελα, ο κόσμος μας μπορεί να γίνει καλύτερος. Πώς θα μπορούσαμε, λοιπόν, να μη συγκινηθούμε γνωρίζοντας το έργο των ανθρώπων του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου που τόσα χρόνια στέκεται δίπλα στα παιδιά και πώς ήταν δυνατόν να μην δώσουμε σημασία σε μια τόσο ιδιαίτερη δράση που μοναδικό σκοπό έχει να βελτιώσει τη ζωή των μικρών μας και να τα γεμίσει με περισσότερη αισιοδοξία;

3

Για εμάς, το πιο σημαντικό στοιχείο είναι πως ενέργειες όπως εκείνη της Henkel αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και δίνουν σε μικρούς και μεγάλους «μαθήματα» αγάπης και ανθρωπιάς. Κυρίως, όμως, αποδεικνύουν πως όταν έχουμε να κάνουμε με παιδιά, πρέπει να προσπαθούμε συνεχώς για το καλύτερο και να μην εγκαταλείπουμε τις προσπάθειες, όπως άλλωστε κάνει εδώ και τόσα χρόνια το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο στην Καλλιθέα.

Το σίγουρο είναι πως έπειτα από την 1η Ημέρα Εθελοντισμού από όλους τους υπαλλήλους της στο ΠΕΝ, η Henkel Hellas θα συνεχίσει το έργο της κοινωνικής της προσφοράς με νέες δράσεις. Άλλωστε, η εταιρική υπευθυνότητα είναι αναπόσπαστο μέρος της αίσθησης υπευθυνότητας της Henkel εδώ και 140 χρόνια!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved