Χριστίνααααααα! Πάναααααα! (κι άλλες ιστορίες για το πώς να αλλάξεις έναν «ακροβάτη»)

Πραγματικά πίστευα ότι την δεύτερη φορά θα ήμουν πιο cool μαμά. Ότι θα είχα την εμπειρία και την ψυχραιμία ως παρακαταθήκη από την, μεγάλη μου κόρη, κι ότι όλα θα κυλούσαν νεράκι. Μεγάλη απάτη…

Χριστίνααααααα! Πάναααααα! (κι άλλες ιστορίες για το πώς να αλλάξεις έναν «ακροβάτη»)

Με μένα συνέβη κάτι αλλόκοτο. Αντί να χαλαρώσω με το δεύτερο παιδί, αγχώθηκα περισσότερο. Στην Έλενα ήμουν πιο μικρή και είχα άγνοια κινδύνου. Τολμώ να πω ότι η μεγάλη μου κόρη μεγάλωσε στον αυτόματο. Χωρίς υπερβολές, χωρίς γκρίνιες, φωνές και άγχη.

Την Έλενα δεν την μεγάλωσα μόνη μου. Την μεγάλωσα με τους φίλους μου. Όπου ήμουν εγώ ήταν κι αυτή. Το πιο καλόβολο, ήσυχο και ήρεμο μωρό που έχεις δει ποτέ.

Καταλαβαίνεις ότι ήμουν πεπεισμένη, ότι και η δεύτερη μου κόρη θα ήταν μία μικρή Έλενα. Θα κοιμόταν όλο το βράδυ χωρίς να ξυπνάει τις νύχτες, ότι θα τα τρώει όλα, ότι θα είναι καλόβολη και καθόλου κλαψιάρα. Έλα όμως που όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια ο Θεός γελάει…

Μία αναπάντεχη Κυριακή γέννησα την Χριστίνα. Από μωρό φαινόταν ανήσυχη. Γκρίνιαζε, ξύπναγε κάθε δύο ώρες, δεν κοιμόταν αν δεν υπήρχε απόλυτη ησυχία στο σπίτι… Με θυμάμαι να παίρνω την παιδίατρο μέρα παρά μέρα και να της λέω ότι κάτι δεν πάει καλά. Την ρωτούσα αν είναι ένα φυσιολογικό μωρό και η απάντηση πάντα ίδια: «Ήσουν πολύ τυχερή με την Έλενα. Απλώς τώρα έκανες ένα… φυσιολογικό μωρό!». Ναι, με απλά λόγια μου έλεγε ότι η Έλενα ήταν η εξαίρεση του κανόνα κι ότι τα περισσότερα μωρά είναι σαν τη Χριστίνα.

Έτσι πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια. Να αναρωτιέμαι κάθε μέρα πώς είναι δυνατόν δύο παιδιά που έχουν γεννηθεί από τους ίδιους γονείς, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, να είναι τόσο μα τόσο διαφορετικά.

Αλλαγή πάνας: Επικίνδυνες αποστολές

PANES PAMPERS 4

Ω ναι! Μέχρι τους πρώτους 6 μήνες τα πράγματα ήταν σχετικά απλά. Η Χριστίνα ξάπλωνε (ήθελε δεν ήθελε) στην αλλαξιέρα της και της άλλαζα πάνα. Μετά άρχισαν να δυσκολεύουν τα πράγματα. Όσο μεγάλωνε αποκτούσε υπερφυσικές δυνάμεις και έκανε πάντα το δικό της.

Μετά τον πρώτο χρόνο, η αλλαγή πάνας ήταν μία αποστολή «αυτοκτονίας». Ή που θα έπεφτε από την αλλαξιέρα με μία απότομη κίνηση, ή που έφευγαν τα τσίσα όπου όπου (παντού εκτός από το αδιάβροχο σελτεδάκι). Πόσες λαβές να κάνω η μάνα σε ένα μικρό παιδάκι;

Πάντοτε ήξερα για τις πάνες βρακάκι. Ακόμη κι αν δε γνώριζα από πρώτο χέρι, με τόσες διαφημίσεις θα είχα μάθει. Κάπως έτσι έγινε η κίνηση ματ. Σούπερ μάρκετ, ράφια με πάνες, Pampers Pants, σπίτι, αλλαγή εν κινήσει… Το λέω και δεν το πιστεύω ακόμα.

PANES PAMPERS 3

Ναι, μπορώ να αλλάξω πάνα στην Χριστίνα ακόμη κι αν εκείνη ταυτόχρονα παίζει ή χορεύει βλέποντας Πυτζαμοήρωες! Εύκολα, γρήγορα και απλά, η μικρή μου, είναι και πάλι στεγνή και καθαρή. Και χωρίς γκρίνιες, λαβές και κλάματα παρακαλώ.

PANES PAMPERS 2

Γιατί οι πάνες-βρακάκι Pampers Pants είναι εύκολες στην εφαρμογή και εξίσου εύκολες στην αφαίρεση, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν μια τέλεια εφαρμογή και παρέχουν έως και 12 ώρες στεγνότητα. Παρέχουν στα μωρά ελευθερία να μετακινούνται ενώ συγχρόνως σου επιτρέπουν να τα αλλάξεις χωρίς όμως να διακόψεις το παιχνίδι τους. Το μικρό δεν χρειάζεται πια να είναι ξαπλωμένο και να μένει ακίνητο καθώς εσύ αλλάζεις τις πάνες. Μπορείς απλά να σκίσεις τα πλαϊνά για να αφαιρέσεις την παλιά πάνα-βρακάκι και στη συνέχεια να φορέσεις στο μωρό την καινούρια πάνα-βρακάκι, ενώ στέκεται όρθιο. Έχουν ελαστική μέση, που σημαίνει τέλεια εφαρμογή με λιγότερες διαρροές. Επιπλέον, διατηρεί το μωρό στεγνό έως και 12 ώρες καθώς διαθέτει 3 απορροφητικά κανάλια που βοηθούν τη ροή του αέρα και απορροφητικά MICRO PEARLS™ για να αναπνέει το δερματάκι του μωρού.

Αφού τα κατάφερα εγώ με την Χριστίνα, είμαι σίγουρη ότι μπορείς να τα καταφέρεις κι εσύ με το μωρό σου!

Καλά αλλάγματα χωρίς κλάματα!

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved