«Ο άντρας με το χρυσό χέρι»: Έσωσε 2,4 εκατομμύρια μωρά δίνοντας αίμα για 60 χρόνια

Ο Αυστραλός James Harrison στα 81 του έδωσε για τελευταία φορά το …πολύτιμο αίμα του.

«Ο άντρας με το χρυσό χέρι»: Έσωσε 2,4 εκατομμύρια μωρά δίνοντας αίμα για 60 χρόνια

Μοιάζει σχεδόν απίστευτο είναι όμως πέρα για πέρα αληθινό. Ο James Harrison επί 60 χρόνια έδινε αίμα κάθε εβδομάδα σώζοντας τις ζωές 2,4 εκατομμυρίων μωρών. Γι΄αυτό και είναι γνωστός ως «Ο Άνθρωπος με το Χρυσό Χέρι».

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 14 χρονος τότε James Harrison χρειάστηκε να κάνει μια επέμβαση στους πνεύμονες και νοσηλεύτηκε για τρεις μήνες. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νοσοκομείο έμαθε ότι λόγω του χειρουργείου χρειάστηκε αρκετό αίμα το οποίο βρέθηκε χάρη στους εθελοντές. Αποφάσισε λοιπόν ότι μόλις ενηλικιωνόταν θα γινόταν και ο ίδιος εθελοντής αιμοδότης.

Ο James Harrison κράτησε την υπόσχεσή του απλά δεν φανταζόταν αυτό που θα γινόταν στην πορεία. Στο αίμα του βρέθηκε ένα αντίσωμα που χρησιμοποιείται για την παρασκευή της αντι-D ανοσοσφαιρίνης, η οποία χορηγείται σε γυναίκες την περίοδο της κύησης που πάσχουν από αυτοάνοση θρομβοπενική πορφύρα (ΑΘΠ).Στην περίπτωση αυτή το αίμα της μητέρας «επιτίθεται» στο έμβρυο!

«Εχω σώσει πολλές ζωές και έχω βοηθήσει να έρθουν πολλά παιδιά στον κόσμο και ναι, αυτό με κάνει να αισθάνομαι όμορφα», δήλωσε ο James Harrison στο Nine Network με αφορμή την τελευταία φορά που έδωσε αίμα.

Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό της Αυστραλίας, η Αυστραλία ήταν μία από τις πρώτες χώρες που είχε έναν δωρητή με το συγκεκριμένο αντίσωμα και όλα τα εμβόλια που παρασκευάστηκαν στην πορεία με το συγκεκριμένο αντίσωμα, προέρχονταν από το αίμα του James.

O James Harrison έχει δώσει αίμα περισσότερες από 1.173 φορές μέσα σε έξι δεκαετίες και δίκαια έχει κατακτήσει μια θέση στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Πηγή:www.boredpanda.com

Διαβάστε επίσης

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved