Πέπα παντού.. και στα αγαπημένα μας γαλακτοκομικά!

Είμαι σίγουρη ότι δεν είμαι η μόνη μαμά που το παιδί της έχει τεράστια αδυναμία στην Πέπα. 

Πέπα παντού.. και στα αγαπημένα μας γαλακτοκομικά!

Μάλλον για να ακριβολογώ πρέπει να είμαι μία από τις χιλιάδες μαμάδες που έχουν δει σχεδόν όλα τα επεισόδια της Πέπας στο Youtube αγκαλιά με το βλαστάρι της: «Η Πέπα στο σχολείο», «Η Πέπα στην εξοχή», «Η Πέπα στο πάρτι γενεθλίων της». Και φυσικά σε κάθε περίσταση: Όταν το μωρό κλαίει, όταν χτυπήσει, όταν δεν τρώει όλο του το φαγητό, όταν ταξιδεύουμε κτλ κτλ κτλ…

peppa2 2

Όπως καταλαβαίνετε, πολλές οικογενειακές στιγμές μας έχουν ως σημείο αναφοράς την πιο διάσημη γουρουνίτσα μετά την Piggy.

Κι εκεί που το κεφάλαιο «Πέπα» ξεκινούσε και τελείωνε στο ipad και την τηλεόραση, ήρθε ένα νέο κύμα –οικογενειακού- ενθουσιασμού να μας συνεπάρει!
Όλα ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα που πήγαμε στο σούπερ μάρκετ με την μικρή μου κόρη. Η Χριστίνα στρογγυλοκάθισε στο καρότσι και παρατηρούσε τα ράφια καθώς διασχίζαμε τους διαδρόμους με τα τρόφιμα. Λίγο πιο κάτω βρεθήκαμε μπροστά από τα ψυγεία. Βούτυρα, γιαούρτια, χυμοί, και φυσικά γάλατα και παιδικά ροφήματα.

Ξαφνικά κάτι συμβαίνει που δεν μπορώ να το κατανοήσω πλήρως. Η σχεδόν υπερκινητική Χριστίνα, κοκαλώνει. Το βλέμμα της μένει σταθερό προς μία μόνο κατεύθυνση. Δεν μιλάει. Μόνο κοιτάζει. Μέχρι που αποφασίζει να προφέρει δύο λέξεις: «Μαμά! Πέπα!». «Ποια Πέπα αγαπούλα μου; Δεν είμαστε στα παιχνίδια!», της απαντώ χαμηλόφωνα. Εκείνη θυμώνει που την αμφισβητώ και επιμένει αλλά αυτή τη φορά πιο δυνατά: «Μαμάααααααα! Πέπαααααααααααα!». Παρατηρώ το ψυγείο. Ψάχνω να βρω κάποια ξεχασμένη Πέπα από άλλο παιδάκι. Όμως όχι. Η Πέπα βρίσκεται μέσα στο ψυγείο και στολίζει με τα ζωηρά της χρώματα χάρτινες συσκευασίες ΜΕΒΓΑΛ.

Τότε συνειδητοποίησα ότι η αγαπημένη ελληνική εταιρία γαλακτοκομικών ΜΕΒΓΑΛ έκανε την πιο έξυπνη κίνηση που θα μπορούσε να κάνει εταιρία τροφίμων που απευθύνεται σε μικρά παιδιά! Και επίσης… επιτέλους θα έχουμε ένα παραπάνω κίνητρο να πίνουμε το γάλα μας χωρίς γκρίνια!

dk4 2

Η αλήθεια είναι ότι η Χριστίνα, το τελευταίο διάστημα δυσκολευόταν να πιει το γάλα της. Και το γάλα με την Πέπα ήρθε σαν από μηχανής Θεός να δώσει λύση στο πρόβλημά μου. Βλέπετε το πρωί δεν θέλω να γκρινιάζω, πόσο μάλλον για να πιει η μικρή το γάλα της. Τώρα πια με το ΜΕΒΓΑΛ kids που αν δεν το γνωρίζετε είναι από πλήρες 100% ελληνικό φρέσκο αγελαδινό γάλα πλούσιο σε βιταμίνες και συστατικά όπως, ασβέστιο, φώσφορο ειδικά μελετημένο για παιδιά, η μικρή θα πίνει το γάλα της ευχάριστα και χωρίς πρωινή γκρίνια. Η Πέπα έκανε και πάλι το θαύμα της. Είναι απίστευτο πώς ένας χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων μπορεί να παρακινήσει ένα παιδί να κάνει κάτι με ευχαρίστηση.

peppa1 2

Περιττό να σας πω βέβαια, πώς αφού η Πέπα έκανε το θαυματάκι της στο θέμα «γάλα» εκμεταλλεύτηκα το γεγονός και αγόρασα ακόμη και τη συσκευασία με το ημίσκληρο τυρί σε φέτες που φτιάχνεται από φρέσκο αγελαδινό γάλα, με τη μυστική συνταγή της ΜΕΒΓΑΛ. Τώρα ακόμη και το τοστάκι της θα το τρώει με άλλη όρεξη. Το ίδιο όμως και η Έλενα, μιας και όταν έφτιαξα το τοστάκι της Χριστίνας, ζήλεψε και μου ζήτησε τοστ με το τυράκι Πέπα!

Τώρα η Πέπα θα μας λέει την πρώτη καλημέρα και την τελευταία καληνύχτα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved