Μήπως είναι λίγο άδικο για τη Χριστίνα;

Όταν σκέφτομαι «καινούρια ρούχα», το μυαλό μου πάει κατευθείαν στην Έλενα, στη μεγάλη μου κόρη… 

Μήπως είναι λίγο άδικο για τη Χριστίνα;

Της μίκρυναν οι φόρμες για το σχολείο, τα φούτερ δεν της κάνουν πια, χρειάζεται καινούριο λευκό πουκάμισο για τις σχολικές γιορτές, έσκισε τις κάλτσες της στον στίβο, πρέπει να πάρουμε καινούριο μαγιό για το καλοκαίρι… Μα πόσο γρήγορα μεγαλώνει αυτό το παιδί!

Ταυτόχρονα μεγαλώνει και η μικρή μου κόρη η Χριστίνα, αλλά για να είμαι απολύτως ειλικρινής, δε μπορώ να πω ότι αγχώνομαι για το τι ρούχα θα φορέσει. Πέρα από τα καινούρια της παπούτσια, η Χριστινούλα είχε την… ατυχία να τα βρει όλα έτοιμα, χρησιμοποιημένα αλλά σε άψογη κατάσταση.

Πέραν των πρώτων της δώρων στο μαιευτήριο και κάποια δώρα σε γιορτές που φέρνουν οι νονοί της, η Χριστίνα ντύνεται με τα ρούχα της μεγάλης της αδερφής. Κι αυτό δε φαντάζεστε πόση συναισθηματική αξία έχει για μένα.

Είμαι από τις μαμάδες που συνδυάζουν στιγμές –μικρές ή μεγάλες, σημαντικές ή ασήμαντες- με συγκεκριμένα ρούχα. Καθώς φοράω στη Χριστίνα το μαύρο φόρεμα με τα κόκκινα κερασάκια, θυμάμαι την Έλενα λίγα χρόνια πριν στην ίδια ηλικία της Χριστίνας, να χορεύει στα γενέθλια του μπαμπά της και όλοι να την κοιτούν. Πόσο της άρεσε από μικρή να γίνεται το επίκεντρο!

ELENA

Καθώς φοράει τη μωβ βαμβακερή της φόρμα, φέρνω στο μυαλό μου την Έλενα και τις πρώτες απόπειρες ζωγραφικής με μαρκαδόρους. Ακόμη βλέπω το κόκκινο σημαδάκι στο μανίκι. Ήταν μία κόκκινη καρδιά που βγήκε λίγο έξω από το… κάδρο και άφησε το ανεξίτηλο σημάδι της. Τώρα η Έλενα ζωγραφίζει υπέροχα και η Χριστίνα κάνει πολύχρωμες μουτζούρες στο μπλοκ ζωγραφικής. Ποιος ξέρει αν έχει κι αυτή ταλέντο στη ζωγραφική; Θα το μάθουμε σύντομα.

«Ρούχο ή παιχνίδι;», κλασική ερώτηση φίλων μαμάδων, που πάντα συνηθίζουν να διατυπώνουν πριν έρθουν σε κάποιο πάρτι ή γιορτή που τις έχουμε καλέσει. Και η απάντηση πάντα η ίδια: «Παιχνίδι! Ρούχα έχουμε.». Κάποιες φορές αναρωτιέμαι: «Μήπως αυτό είναι λίγο άδικο για τη Χριστίνα;» Και η συνείδησή μου απαντά αμέσως: «Είναι μικρή ακόμα για να ζητάει. Όταν θα ζητήσει όμως, θα πάρει κι αυτή καινούρια ρούχα! Άλλωστε τα περισσότερα είναι DPAM οπότε αντέχουν και είναι σαν καινούρια!».

Τελικά πρέπει να την εμπιστεύομαι τη συνείδησή μου. Κάνει καλή δουλειά. Γιατί τα ρούχα DPAM είναι φτιαγμένα για να αντέχουν το παιχνίδι και τη «ζωηρή» καθημερινότητα των παιδιών. Δε σκίζονται εύκολα, δε φθείρονται με το παραμικρό, δεν τα αλλάζεις μέσα σε ένα μήνα. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, «κουβαλούν» ιστορίες, «ζουν» εμπειρίες. Έχουν σκαρφαλώσει σε δέντρα, έχουν συρθεί στο έδαφος, έχουν παίξει στο προαύλιο, έχουν πάρει μέρος σε σκανταλιές… Κι όμως, παραμένουν γερά, δυνατά.

Όταν, λοιπόν, ένα παιδί μεγαλώνει και δεν του κάνει πια το αγαπημένο του ρούχο DPAM, δεν το πετάει… το παραδίδει. Το δίνει στο μικρό του αδερφό, στο φίλο του, στον ξάδερφό του, σε ένα παιδί που έχει ανάγκη, σε αυτόν που ξέρει ότι θα το χαρεί και θα συνεχίσει την ιστορία του!

Μάλιστα, την επόμενη φορά που θα θέλετε να προσφέρετε τα παιδικά ρούχα που δεν χρειάζεστε πια, μπορείτε να τα τοποθετήσετε στα ειδικά κουτιά που θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα DPAM και αυτή με τη σειρά της θα φροντίσει να παραδοθούν σε παιδιά που τα έχουν ανάγκη.

Νονοί και νονές, πλησιάζει το Πάσχα. Αν έχετε αποφασίσει να αγοράσετε ρουχαλάκια για τα βαφτιστήρια σας, μην ξεχάσετε να επιλέξετε ανθεκτικά και καλής ποιότητας ρουχαλάκια από την DPAM, γιατί ποτέ δεν ξέρετε πόσες γενιές θα συντροφεύσουν!

Δείτε εδώ τη νέα καμπάνια της DPAM:



Μάθετε περισσότερα στο www.dpam.gr

Καλή σας μέρα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved